Nexus 5X a Nexus 6P – unikají tiskové rendery aktualizováno

Nexus 5X a Nexus 6P – unikají tiskové rendery [aktualizováno]
2015-09-23T19:05:35+02:00
• 23. 9. 2015
8

Aktualizováno 23. 9. 19:05

Web AndroidPolice pokračuje ve zveřejňování informací a nyní nám ukazuje tiskové rendery Nexusu 5X. V podstatě se potvrzují předešlé úniky. Ačkoliv se objevily navíc některé specifikace, moc důvěry v nás nevzbudily. Stále se neví, jestli Nexus 5X nabídne 3 nebo 2 GB RAM. Možná budou k dispozici obě varianty, ale o tom se přesvědčíme později v tomto měsíci.

nexus2cee_wm_5x-2 nexus2cee_wm_5x-1-728x545

Aktualizováno 23. 9. 7:10

Jakmile se začnou objevovat fotografie balení nových modelů, můžeme počítat s tím, že oficiální prodej se blíží. Možná i letos se dočkáme velmi rychlého spuštění dodávek, jak tomu bylo například u Nexusu 5, kdy už druhý den byl k dostání, a to i v ČR.

Právě v nočních hodinách zveřejnil web AndroidPolice fotografie balení obou modelů, konkrétně v 32GB variantách. Díky tomu se také potvrzuje jejich označení Nexus 5X a Nexus 6P.

nexus2cee_wm_6p-box nexus2cee_wm_5x-box_thumb

Kromě toho se dostává na světlo světa tiskový render modelu Nexus 6P.

nexus2cee_wm_6p-1-728x527

Aktualizováno 21. 9.

Už víme o datu akce, kde bychom se měli dočkat představení nových zařízení od Googlu. Avšak spekulace nepřestávají. Podle posledních informací máme očekávat zařízení s názvy LG Nexus 5X a Huawei Nexus 6P. Tím, že asi dojde k přidání písmen za číslovky, předejde Google zmatkům, jaké nastávají u zařízení, kde se mění jen třeba rok představení.

Pozitivní informací má být i to, že nejnižší model nabídne úložiště o velikosti 32 GB. Neměli bychom se tedy dočkat 16GB verze. Dále bude k dispozici 64GB varianta a zřejmě i 128GB. Ta by se měla vyskytovat jen u modelu od Huawei.

Aktualizováno 19. 9.

Po dlouhé době naplněné spekulacemi zde máme něco konkrétnějšího od Googlu. Ten totiž rozeslal zahraničním novinářům pozvánky na akci, která se uskuteční 29. září v San Francisku. Konkrétně událost začne v 18:00 našeho času. Zřejmě se dočkáme nových Nexusů a možná druhé generace Chromecastu.

nexus2cee_Capture_thumb

Aktualizováno 26. 8.

Na světlo světa se dostal další únik, tentokrát od zdroje, který již několikrát poskytl poměrně přesné informace. Nyní se zmiňuje o základní výbavě Nexusu (2015) od LG. Že mobil bude mít 5,2palcový displej, již tušíme, avšak rozlišení nebylo zatím zmíněno. Údajně má být 2K (2560 x 1440 pixelů) jako u modelu od Huawei. O výkon se bude starat Snapdragon 808, který byl použit u LG G4. Paměť RAM bude typu LPDDR3 o velikosti 3 GB.

nexus-5-lg

O fotografie se postará 13MPx senzor IMX278 od Sony, jenž nabídne RGBW filtr a možnost natáčení 4K videí. Neměly by chybět zpomalené záběry s rozlišením 720p se 120 FPS (snímků za sekundu). Dále bude doplněn o laserové ostření, jak se spekulovalo dříve. Samozřejmostí má být optická stabilizace obrazu. Údajně je foťák na lepší úrovni než u Nexusu od Huawei.

Aktualizováno 24. 8. (18:15)

A máme tu další sérii fotografií Nexusu od Huawei, byť je na něm ochranný obal. Kromě toho se dozvídáme, že o výkon se bude starat Snapdragon 810 od Qualcommu, který si nevede nejlíp v recenzích, jelikož se výrazně zahřívá. Taktéž se dozvídáme, že konektor USB bude typu C – oboustranný s vyššími přenosovými rychlostmi.

nexus2cee_7324b7e9jw1evduui45hzj20hs0ovt9j nexus2cee_7324b7e9jw1evduuntyoxj20hs0npab8 nexus2cee_7324b7e9jw1evduun37hhj20np0hsgm6 nexus2cee_7324b7e9jw1evduuj3gp1j20hs0owgme

Aktualizováno 24. 8. (10:55)

Začátek týdne přináší další úniky, tentokrát jde o Nexus od Huawei. Zřejmě poprvé zapózoval před foťákem. Podobnosti mezi nepředstavenými modely jsou – například reproduktory nad i pod displejem a čtečka otisků prstů na zádech. Avšak v tomto případě zde máme celou plochu vystupující na zadní straně, kde se zřejmě nachází i laserové zaostřování.

3 2 1

Aktualizováno 19. 8.

Možná si pamatujete, jak unikla podoba Nexusu 5 ve videu přímo od Googlu. Ten nakonec udělal vše, aby nezůstal ani jeden důkaz o této novince. Ale na to bylo pozdě, jelikož následovaly další úniky.

nexus-5-650x347

Snímek z roku 2013

Nyní nedošlo k podobnému scénáři, ale jedna informace od Googlu obsahuje zmínku o nepředstaveném modelu Nexus od společnosti LG. Konkrétně se tato informace nachází na propagačním obrázku Google Fotek na Google+. Ve specifikacích fotografie v obrázku si lze přečíst, že bylo použito zařízení LGE Nexus 6. Znamená to snad, že nový model neponese označení Nexus 5 (2015)? To nevíme jistě. Možná nás Google tahá jen za nos.

Update-EditTime-GooglePlus-v2

Aktualizováno 17. 8.

Zatím jsme zde měli úniky, které jen naznačovaly design nebo specifikace novinek. Doposud se ani jedno zařízení neobjevilo na žádné reálné fotografii, ale to se mění. V komunitě Google Nexus Community Indonesia na Google+ se objevila fotografie ukazující Nexus 5 od LG – konkrétně jen zadní strana. Na ní můžeme vidět vystouplý foťák, duální LED blesk, laserové zaostřování a čtečku otisků prstů. Pravděpodobně se jedná o prototyp, ale je zde také možnost, že si někdo prohrál s touto fotografií a upravil ji na základě dřívějších úniků.

Pakliže se jedná o skutečnou podobu Nexusu 5 2015, mohli bychom tvrdit, že se představení blíží. Odhadujeme, že novinka bude představena na konci října.

15 - 1

Aktualizováno 14. 8.

Minule jsme zde měli rendery podle představ jednoho designéra. Dnes se údajně objevily rendery finálního produktu Nexusu od LG, který by měl nabídnout 5,2palcový displej. Kromě toho na zádech máme očekávat čtečku otisků prstů, duální LED blesk a laserové zaostřování. Přední strana má být vybavena stereo reproduktory. Kromě toho máme počítat s USB typ C. Jestli jsou tyto rendery důvěryhodné, nevíme. Posuďte sami.

lg-nexus-render lg_nexus_5_2015_onleaks_1_632x304x32_expand

lg_nexus_5_2015_onleaks_5_632x304x32_expand lg_nexus_5_2015_onleaks_2_632x304x32_expand

Aktualizováno 3. 8.

Nedávno se objevilo několik fotografií ukazující možný kryt pro Nexus 5 2015 od společnosti LG. K představení novinky by mělo dojít někdy v říjnu nebo listopadu tohoto roku, ale zatím nic není jisté. Na základě dostupných informací vytvořil nizozemský designér Jermaine Smit koncept Nexusu 5. Specifikace obsažené ve videu, stejně jako samotný design musíme brát s rezervou. Například dva foťáky na zadní straně jsou nápadem designéra, jelikož do této chvíle jsme nezachytili ani jeden náznak, že by měl být takto vybaven Nexus 5. I tak nám video dává přibližnou představu, na co se můžeme těšit.

Aktualizováno 26. 5.

Objevily se další informace kolem připravovaných Nexus zařízení. Tento rok nemáme například očekávat jakýkoliv tablet, na ten přijde řada až příště. Avšak spekulace kolem smartphonů stále naznačují uvedení dvou zařízení. Dle nejnovějších informací máme očekávat Nexus „Angler“ a Nexus „Bullhead“.

Kódová označení opět vycházejí ze zaběhnuté tradice, tudíž se jedná o názvy ryb. Konkrétně Angler je česky ďas a Bullhead je vranka obecná.

 „Angler“ a „Bullhead“

Nexus „Angler“ má být model z dílny společnosti LG. Nabídne 5,2palcový displej a Snapdragon 808, jenž má 6 jader a 64bitovou architekturu. Spekulace uvádějí, že je vybaven baterií o kapacitě 2700 mAh. To by se ještě mohlo změnit, jak uvádí zdroj webu AndroidPolice.

Huawei má vyrobit smartphon Nexus „Bullhead“, který by se tak měl stát nástupcem současného Nexusu 6. V útrobách se má nacházet Snapdragon 810 a baterie o kapacitě 3500 mAh.

K představení novinek by mělo dojít zřejmě na konci října. Uvidíme, jestli tentokrát skutečně uvede dva smartphony.

Aktualizováno 17. 5.

V poslední době se čím dál častěji objevují spekulace kolem nadcházejícího Nexusu, případně Nexusů. Nejčerstvější informace naznačují, že by Huawei měl postavit nadcházející referenční smartphone pro Google na základech nepředstaveného modelu Huawei Mate8.

Huawei Mate8 přijde s QHD panelem bez rámečků

Tato linie zařízení se řadí do kategorie phabletů. Navíc všechny předchozí byly nejen v našich recenzích hodnoceny kladně. Zajímavostí může být, že by tentokrát nebyl v Nexusu procesor od Qualcommu. Huawei by měl použít vlastní, tudíž Kirin 920, 930 nebo 950.

Recenze na předchozí modely:

Aktualizováno 11. 5.

Ačkoliv se minulý týden objevila spekulace, že další Nexus smartphone bude z dílny čínské společnosti Huawei, tak stále zde obíhají spekulace kolem druhého smartphonu z dílny LG. Tyto spekulace se objevují na internetu již od minulého roku a dokonce i naše zdroje zmiňovaly, že je v přípravě Nexus 5 druhé generace.

Tentokrát redaktor webu Android Police, Artem Russakovskii, se zmínil, že jeho zdroj nastínil přípravy Nexus smartphonu od LG. Ten by měl disponovat 5,2palcovým displejem. V porovnání se současným modelem bude zobrazovací panel o 0,25 palce větší. Pokud ale vezmeme v potaz současné technologie, tak se ve výsledku může objevit rozměrově stejné zařízení jako Nexus 5, ale s větším displejem na přední straně.

nexus-lg-huawei

Zatím jsou k dispozici jen kusé informace a nikdo si není jist, jestli se nejedná jen o dva prototypy, u kterých se teprve bude rozhodovat, jaký se dostane na trh. Je možné, že se Google rozhodne představit obě novinky pro celý svět najednou. Případně by každý z nich mohl být určen pro jiné trhy.

Původní článek 9. 5.

Již na začátku roku se objevily spekulace kolem dalšího Nexus smartphonu. Konkrétně si měl Google vybírat z řád čínských výrobců a padala jména jako Xiaomi, ZTE a Huawei. Nyní se objevují další informace.

Screenshot (99)

Údajně si měl Google vybrat společnost Huawei, která již nyní pracuje na dalším smartphonu zapadajícím do linie Nexus. Analytici uvádějí, že novinka bude disponovat 5,7palcovým displejem s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Dokonce uvádí, že panel má být dodáván Samsungem, což by mohlo naznačovat, že se bude jednat o Super AMOLED displej.

Druhou specifikací, která byla zmíněna, je procesor Snapdragon 810. Více nebylo uvedeno, ale dá se odhadovat, že bude použita RAM o minimální velikosti 3 GB.

Z dostupných informací jsme se dozvěděli, že specifikace stanovil přímo Google. Zřejmě chce další phablet do své linie, což nepotěší ty uživatele, kteří dávají přednost menším úhlopříčkám.

Avšak stále je zde spekulace kolem druhého smartphonu, který by měl být od LG. V tomto případě by se mělo jednat údajně o Nexus 5 druhé generace – možná bude znám jako Nexus 5 2015.

K představení novinek by mělo dojít v třetím kvartálu tohoto roku, ale nikdo si není jist, jestli budou představeny oba smartphony najednou, nebo dojde k uvedení verze jen od Huawei. Ještě si budeme muset počkat, co vlastně Google udělá.

Zdroje: gsmarena.com, plus.google.com, gizmochina.com, androidpolice.com, technobuffalo.com, 9to5google.com, androidpolice.com, pocketdroid.net, androidpolice.com, androidpolice.com, gforgames.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Vzhledemk tomu, ze mam Nexus5 od LG, uz se tesim, ze upgraduju vozovy park :_D

Miroslav Pelej

21. 9. 2015, 19:33

Už se na LG 5X těším , pokud bude rozumná cena hned po něm jdu – dnes mám NEXUS 4 – absolutní spokojenost ale chce to už nějakou změnu – hlavně čistý ANDROID

JaroslavCap

27. 8. 2015, 11:26

Byl jsem rozhodnutý koupit Nexus od LG při první příležitosti, ale prototyp Angler se mi líbí dokonce víc. Bude to asi nepopulární názor, ale mě připomíná staré feature telefony, které se díky podobnému pysku na zadní straně moc příjemně držely.
Každopádně jeden z nich chci.

Lukáš Biel

26. 8. 2015, 13:22

Achjo, opravdu 2K? Tak jsem se na ten telefon těšil, že bude rozumnej a oni tam fakt musí narvat to marketingový 2K rozlišení? :-/

Radim Kopřiva

4. 8. 2015, 8:34

Akorád dva fotáky je fakt blbost :) bude to asi čtečka otisku prstů,když se podíváte na udajný prej obal pro nexus tak jasně vydíte že vrchní díra na foták je vystouplá a spodní ne teho si asi více lidí nevšimlo.

Radim Kopřiva

17. 5. 2015, 10:47

Jak se ty informace pořád mění :D je to jen tápání :D ja doufám v LG……… nexus 5 co mám je fakt totiž skvělý a nepořebuju ani kovové rámečky nebo hliníkovou konstrukci.

Google pravděpodobně jen tak nevydá další Nexus s nějakými rozumnými rozměry (typu Nexus 5), že? Alespoň jsem žádné info nenašel. Nebo jsem špatně hledal…. ? :)

čekal bych tablet (nebo phablet) od Huawei a ten mobil od LG … na 2 telefony to moc nevidím

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat