Windows Phone je minulostí, nový systém ponese název Windows Mobile

Windows Phone je minulostí, nový systém ponese název Windows Mobile
2015-05-15T06:35:29+02:00
• 15. 5. 2015
1

Několik týdnů po oficiálním představení Windows 10 odhalil Microsoft jednotlivé edice tohoto systému. Kromě těch pro počítač se setkáme hned se dvěma edicemi systému pro telefony, který je nyní také oficiálně přejmenován z Windows Phone na Windows 10 Mobile.

Co se názvu týče, jedná se o jakýsi návrat zpět do dob dávno před dlaždicemi. Tehdy se systém jmenoval pouze Windows Mobile, nyní je název rozšířen o desítku. Za více než 15 let vývoje mobilního systému a neustálých zmatků ve značení se Microsoft rozhodl použít opět právě tento název. Volba názvu není zcela náhodná a má zřejmě svůj důvod. Zatímco Windows Phone označoval pouze verzi pro telefony, Windows 10 Mobile bude značit jak verzi pro telefony, tak i verzi pro tablety.

windowsmobilelogos.0

Jak již bylo zmíněno na začátku, vyskytovat se budou 2 edice mobilního systému. Jedna ponese označení Windows 10 Mobile a druhá Windows 10 Mobile Enterprise. První zmíněná verze bude dostupná formou aktualizace pro současné telefony s Windows Phone 8.1 a určena je také pro tablety s úhlopříčkou pod 8 palců. Tato verze také podporuje Continuum, bohužel pouze na nových telefonech, které budou teprve představeny.

Verze Enterprise bude určena pro zákazníky zapojené do multilicenčního programu, který využívají firmy a organizace. Obsahuje vše, co je dostupné ve verzi pro obyčejné zákazníky, organizacím bude navíc přidána možnost, kdy a jakým způsobem dostanou uživatelé aktualizace systému. Toto nastavení ovšem nebude mít vliv na bezpečnostní aktualizace systému, ty budou ve verzi Enterprise dostupné v co nejbližší možné době po uvolnění.

Zdroje: theverge.com, thurrott.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Elder Master

15. 5. 2015, 9:21

Ono je to rozumnější se zase vrátit k původnímu označení sytému a jednomu systému pro tablety a telefony…
Windows RT úspěšné nebyly.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat