TV2GO – kvalitní sledování CZ/SK televize pro vaše zařízení

TV2GO – kvalitní sledování CZ/SK televize pro vaše zařízení
2015-02-17T08:00:19+02:00
• 17. 2. 2015
2

Dotekománie získala exkluzivní přístup ke zcela novému projektu na české mobilní scéně. Jedná se o aplikaci, díky které budete mít přístup k českým i slovenským televizním vysíláním, včetně několika zahraničních.

tv2go umožní každému uživateli sledovat TV na tabletu nebo telefonu kdekoliv, kde máte přístup k připojení na internet. My jsme aplikaci testovali v mnoha podmínkách a při různých druzích připojení včetně HSPA+ (H+) a LTE.

Výstřižek

Prostředí, vzhled a ovládací prvky

Při prvotním otevření aplikace na vás čeká příjemné prostředí laděné do zelené, černé a šedé barvy. Autoři sice nedodrželi aktuální trend vzhledu Material design, ale přesto musím říci, že se prostředí povedlo. Na úvodní obrazovce vás čeká pohled na logo tv2go a o kousek níže můžete spustit některý z videonávodů, jak aplikaci a televizi užívat. Zde musím autory pochválit, jelikož je návodů dost a je v nich popsáno téměř vše. Vrchní lišta obsahuje čtyři ovládací prvky, prvním je ikona domečku, jež vás vždy přesune na úvodní obrazovku, tuto ikonu však příliš dlouho používat nebudete, protože úvodní obrazovka obsahuje pouze návody a logo.

Dalším prvkem je ikona lupy, která vás přesune do sekce vyhledávání, zde máte možnost vyhledat pořady, které chcete sledovat. Vyhledávání je velmi propracované a nabízí i mnoho filtrů, které vše upřesní a urychlí. Vyhledat můžete konkrétní pořad a podívat se na jeho díly až tři dny zpětně, tv2go totiž ukládá všechna vysílání do tří uběhlých dní. Pokud si však pořad necháte nahrát, zůstane vám k dispozici rovnou celý měsíc.

Screenshot_2015-02-06-22-10-47 Screenshot_2015-02-06-22-11-25

 

Další je ikona televize, pod kterou naleznete seznam všech televizí v podobě tabulky zobrazující, co v televizi právě hraje. Při klepnutí na právě vysílaný pořad se zobrazí informace o délce pořadu, kdy začal a co bude následovat po něm. Navíc máte možnost zvolit datum dne, kdy chcete vědět, co se bude vysílat. Vedle nacházející se tlačítko „Teď“ vás přesune zpět na řádek s aktuálním pořadem. V tabulce vysílání je taktéž tlačítko pro rychlé spuštění daného TV programu. Čtvrtá a poslední ikona silueta osoby vám přináší přehled o vámi zakoupených filmech, nedávno sledovaných pořadech, nahrávkách, událostech a vámi zvolených záložkách.

Screenshot_2015-02-06-22-11-33 Screenshot_2015-02-06-22-12-04

Tabletové rozhraní má na levé straně panel, který je umístěn napevno a není nijak pohyblivý, kde jsou všechny ovládací prvky vypsány.

 Screenshot_2015-02-06-22-03-53 Screenshot_2015-02-06-22-04-06

Screenshot_2015-02-06-22-04-44 Screenshot_2015-02-06-22-05-35

V nastavení nalezneme hned několik položek, patří k nim rodičovský zámek, seznamy kanálů, přehled přihlášených zařízení k účtu a uživatelské nastavení, kde máte možnost zapnout pouze informaci o změně typu internetového připojení.

Screenshot_2015-02-06-22-02-50 Screenshot_2015-02-06-22-03-19

Screenshot_2015-02-06-22-03-33 Screenshot_2015-02-06-22-03-41

Kvalita přehrávání a testování v terénu

Dostáváme se k nejzásadnějšímu bodu fungování kvality a funkčnosti. Po zkušenostech s nejrůznějšími podobnými projekty jsem byl k fungování skeptický, ale tv2go mě mile překvapila. Přehrávání jsem zkoušel na nejrůznějších místech, s různou kvalitou signálu mobilního připojení a sílou signálu Wi-Fi. Ještě než popíši fungování, musím říci, že kvalita vašeho připojení je přímoúměrná kvalitě obrazu a datovému toku.

Jako první přišlo na řadu testování s připojením k Wi-Fi, zapnutí přehrávání začalo téměř okamžitě po 1-2 sekundách, obraz byl velmi kvalitní a nevadilo ani postupné snižování signálu, kterým se snižovala maximální rychlost připojení. Když jsem od routeru záměrně ustupoval, aplikace se s tím vypořádala, musím říci bravurně a automaticky došlo ke snížení kvality přehrávání pro zajištění plynulého přehrávání. Jak to aplikace dělá? Velmi jednoduše, pokud máte dostatečný datový tok, využívá nejlepší kvality obrazu, když dochází ke zmenšování toku, aplikace automaticky přejde v dalších snímcích na menší kvalitu, bez jediného záseku v obraze. Ve chvíli, kdy aplikace zjistí možnost většího toku dat, automaticky dochází k navrácení lepší kvality obrazu. Pokud tedy budete sledovat televizi přes Wi-Fi, nebudete mít s přehráváním sebemenší problém.

Screenshot_2015-02-06-22-11-45 Screenshot_2015-02-06-22-11-52 Screenshot_2015-02-11-15-58-00

Mobilní připojení přes HSPA (ikona H+) nedělala aplikaci žádný problém a v pořádku jsem mohl sledovat televizi v autobuse a vlaku. Zde je nutné si dávat pozor na pokrytí našimi operátory, protože ve chvíli, kdy nebude dostupné datové připojení, nebude možné přehrávání dále sledovat. Já jsem aplikaci využíval městském autobuse, kde byl po celé trase signál pokryt H+ a kvalitu mohu srovnat s kvalitou při připojení k Wi-Fi. Pokud jsem se nacházel v místě s menším signálem, došlo pouze ke zhoršení kvality, ale přehrávání zůstalo zachováno. Při přehrávání na LTE byla kvalita na vysoké úrovni, ale díky nepříliš velkému pokrytí budete využívat spíše přehrávání při 3G.

Během přehrávání jsem ocenil i možnost přepnutí režimu obrazu z 16:9 na 4:3, což se hodí k zařízením s tímto poměrem (Nexus 9, atd.). Taktéž se mi velmi líbila možnost posouvání pořadu na přímce dole při přehrávání, takto vám neuteče ani sekunda vašeho pořadu, navíc můžete přehrávání dočasně pozastavit. Pakliže aplikaci úplně vypnete, při dalším zapnutí a spuštění stejného vysílání vám bude nabídnuta možnost přehrávání od začátku nebo pokračovat, kde jste skončili.

Screenshot_2015-02-10-11-36-48

 Sledovat televizi můžete i v prohlížeči na PC, když se přihlásíte přes webové stránky tv2go.eu. Celkem je dostupných 25 českých a slovenských kanálů a další jsou v přípravě.

Jestliže máze chuť tv2go vyzkoušet a sledovat televizi téměř kdekoliv, musíte mít k vytvoření účtu voucher v podobě kódu, ten můžete získat v naší soutěži, která bude vyhlášena za několik dní. Navíc se možná dočkáte i dalších zajímavých cen. Sledujte proto náš web včetně stránek na Google+ a Facebooku.

logo-app tv2go itself s.r.o. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Hezké, ale je škoda, že aspoň běžné kanály nejsou zdarma napořád.

Daniel Čermák

VIP 17. 2. 2015, 13:19

A co takhle dopsat, že se za službu musí po prvním měsíci platit a kolik?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat