Dotekománie doporučuje #79 – Sledujte váš balík jednoduše iOS a Android

Dotekománie doporučuje #79 – Sledujte váš balík jednoduše [iOS a Android]
2015-02-07T17:30:23+02:00
• 7. 2. 2015
1

V dnešní době posíláme čím dál více nejrůznějších poštovních zásilek. Společnosti poskytující balíkové poštovní služby nám umožňují sledovat balík pomocí poměrně dlouhého čísla. Pokud vás nebaví neustále číslo opisovat, můžete k sledování využít své chytré zařízení.

VSE4d167e_CPlogo

Česká pošta nabízí ke stažení aplikaci, se kterou budete mít o svých zásilkách absolutní přehled. Pokud máte číslo své zásilky, stačí otevřít aplikaci, kliknout na položku sledovat zásilku, kde musíte zadat konkrétní číslo zásilky a pro svou lepší orientaci můžete přidat i vlastní pojmenování zásilky. Pokud se vám stane, že zadáte číslo špatně, aplikace vás na to okamžitě upozorní po pokusu o potvrzení. Následně se již ocitnete na stránce, kde uvidíte všechny sledované zásilky. Při klepnutí na jakoukoliv z nich se vám zobrazí její aktuální stav včetně informací o cestě zásilky, tím mám na mysli detailní informace o podání, přepravě a dodání. Přidávat zásilky můžete dvěma způsoby. Jestliže vám přijde sms s informacemi, v aplikaci lze použít funkci, kdy se ve vašich sms zprávách nalezne číslo balíku, které bude automaticky vloženo do seznamu. Druhý způsob je klasické manuální zadání.

 unnamed (11)_result unnamed (10)_result unnamed (9)_result

unnamed (8)_result unnamed (7)_result unnamed (6)_result

Aplikace pošty nenabízí pouze sledování, ale i mnoho dalších a užitečných funkcí. Jednou z nich je vyhledání nejbližší pošty, které lze uskutečnit pomocí PSČ nebo pomocí vaší polohy telefonu. Následně se vám zobrazí celý seznam s nejbližšími pobočkami pošty. V informacích o konkrétní poště naleznete otevírací dobu, kontaktní informace a přesnou adresu, taktéž si můžete pobočku přidat do oblíbených, anebo se nechat na pobočku navigovat pomocí tlačítka ve vrchní části. Další funkcí, která stojí za zmínku, je změna doručení zásilky. Jestliže potřebujete změnit čas nebo místo doručení, není nic jednoduššího než v aplikaci zadat číslo zásilky a ověřovací informace. Dělá se to proto, aby nedošlo ke změně jinou osobou než adresátem.

 unnamed (4)_result unnamed (3)_result unnamed (2)_result unnamed (1)_result unnamed_result unnamed (5)_result unnamed (5)_result unnamed (4)_result unnamed (3)_result unnamed (2)_result unnamed (1)_result

Aplikace České pošty je dobrý pomocník pro každého, kdo častěji zasílá balíčky. Všechny uživatele potěší, že je aplikace zcela zdarma a je dostupná pro operační systémy iOS a Android.

V dalším díle Dotekománie doporučuje se podíváme na aplikaci, která vám umožní sledovat zásilky všech společností naráz.

logo-app PoštaOnline Česká pošta, s.p. Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Guhl

Student Vysoké školy IT. Fanoušek operačních systémů Android, iOS a všech mobilních zařízení celkově. Testuje pro čtenáře desítky aplikací týdně, které doporučuje ve svém seriálu Dotekománie doporučuje. Často lidem zdarma opravuje telefony a rád šíří informace o skvělých fintách pro Android. Na svém G+ profilu často zvěřejňuje tipy a vychytávky včetně slevových kódů a slev obchodů.

Komentáře

Jirka Dittrich

7. 2. 2015, 19:52

Čekal jsem něco víc, než jen aplikaci České pošty. Osobně pro sledování zásilek používám Deliveres – spousta doručovatelů.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat