Toshiba představila SDHC karty se zabudovaným NFC

Toshiba představila SDHC karty se zabudovaným NFC
2015-01-09T12:00:58+02:00
• 9. 1. 2015
1

NFC je technologie, se kterou se téměř jistě v budoucnu budeme setkávat častěji než doposud. A o možné rozšíření této technologie se dost možná postará i Toshiba. Ta nám představila paměťové karty SDHC se zabudovaným NFC čipem.

toshiba_SDHC2

Mnohé z vás může kombinace paměťové karty a NFC překvapit. Toshiba však tento krok odůvodnila vcelku zajímavě. Pokud kartu přiložíme k chytrému telefonu, který také disponuje NFC a má nainstalovanou speciální aplikaci, můžeme se dozvědět, co konkrétně je na kartě uložené. Majitelé těchto nových karet by po přiložení k telefonu mohli být informováni třeba o tom, kolik místa na kartě je již zabraného a o jaké konkrétní dokumenty se jedná. Kromě toho budou takto moci zobrazit například až 16 náhledů fotografií v případě, že na kartě jsou nějaké fotografie uloženy.

toshiba_SDHC

 

To by značně mohlo usnadnit práci těm z vás, kteří máte doma více paměťových karet a před každým použitím vždy přemýšlíte, co máte na jednotlivých kartách uloženo. Nové paměťové karty Toshiby jsou UHS Speed Class 1 a SD Speed Class 10. Do prodeje se dostanou karty o kapacitách 8, 16 a 32 GB.

Prodej započne v průběhu února. Toshiba dále zveřejní preview výše zmíněné aplikace. Uvidíme, zda se Toshibě s touto inovací v oblasti paměťových karet povede uspět. Koncept však zní velmi zajímavě.

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jiří Smrž

Fanoušek operačního systému Android, ale se zkušenostmi i s iOS a Windows Phone. Ve volném čase se rád věnuje sportům a sledování filmů nebo seriálů.

Komentáře

Ladislav Vondráček

9. 1. 2015, 14:33

Skvělý nápad, ale spíše než SD karty, se mi doma povalují flashdisky u kterých nikdy přesně nevím, co na nich je.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat