Projekt Tango Tablet – vývojářský kit od Googlu poháněný Tegrou K1

Projekt Tango Tablet – vývojářský kit od Googlu poháněný Tegrou K1
2014-06-05T18:58:36+02:00
• 5. 6. 2014

Google právě oznámil nové zařízení v rámci projektu Tango, pod kterým se ukrývá výkonný tablet pro vývojáře. Ten je poháněn nejnovější generací čipsetu NVIDIA – Tegra K1. Tímto parametrem to nekončí, do 7″ tabletu se vešla 4GB paměti RAM nebo 128GB vnitřní úložiště.

Zatím neprobádanou oblastí jsou kamery snímací pohyb a hloubku obrazu podobně, jako u konzole Xbox s Kinectem. Mohli jste také zaslechnout, že něco podobného používá i nový přístroj od Amazonu, který toho využívá pro 3D prostředí systému. Přední kamera zabírá úhel 120° a zadní kamera o rozlišení 4MPx funguje na stejném principu, jako technologie HTC UltraPixel, ne-li totožném. Samozřejmostí je podpora sítě LTE.

nexusae0_hero_thumb

Vypadá to, že se budou kolem bezdotykového ovládání dít ještě velké věci a to se dozvíme možná již na blížícím se Google I/O. Pokud byste o takovém zařízení uvažovali, budete pravděpodobně zklamání, jelikož tato speciální verze je určena pouze pro vývojáře za cenu $1024, což je po přepočtu necelých 21 000 Kč. Je to podobná situace jako s Google Glass, nicméně tento koncept napovídá, kam se budou tablety a mobilní telefony ubírat v příštích letech.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Lukáš Vaculík

Zajímá se o dopad technologií na společnost. Zabývá se především smartphony, tablety, počítači. Kromě toho jezdí ve volném čase na kole, občas hraje hry, fotí a píše články. Pracuje jako technický inženýr pro finskou IT společnost.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat