Google I/O po Česku – vyberte si nejbližší akci

Google I/O po Česku – vyberte si nejbližší akci
2014-06-22T14:16:39+02:00
• 15. 6. 2014
8

Rok utekl jako voda a největší googlí konference I/O zase klepe na dveře. Letos proběhne 25. a 26. června. První z uvedených termínů je však ten nejdůležitější. Proč? Protože přibližně v 18 hodin našeho času začne úvodní keynote, která shrne veškeré ty důležité informace, na které všichni zajisté čekáme. A co hlavně, keynote bude jako obvykle vysílaná v živém přenosu na speciálním kanálu, čehož se u nás zhostí skupiny GUG.cz ze všech koutů našeho malého státu.

iologo14CV

Základním prvkem programu je sledování přímého přenosu ze San Francisca, který by měl začít právě v 18.00. Na většině míst, bude zajištěno drobné občerstvení (při sledování něčeho tak velkolepého prostě musíte pusu něčím zacpat), a s trochou štěstí si odnesete nějakou googlí pozornost.

Loni jste mohli navštívit celkem 10 českých měst, ve kterých se přímý přenos sledoval ve velkém. Letos jich nebude o nic méně. Můžete si tedy nakrásno vybrat, které je Vám nejblíž a registrovat se právě na tu konkrétní akci. A kde že se můžeme potkat?

Google IO14

Chomutov

Google eXperience Group Chomutov vás zve do místního Domu Dětí a Mládeže v Jiráskově ulici. Kromě sledování keynote se budete moci vyřádit na taneční podložce nebo zahrát pár her na Nintendo Wii. Bude připraveno občerstvení a po skončení přenosu budete moci chvíli diskutovat o nabitých informacích. Začátek akce je v 17:30.

309945_10200091715471778_1375305695_n

Jihlava

Ke společnému sledování keynote v zasedačce Vysoké Školy Polytechnické, Vás pozve Google Developers Group Jihlava. Nebude chybět občerstvení, ani Afterparty, které bude probíhat celý večer. Akce začne v 17:30.

Jičín

O přímý přenos v Jičíně se postará Google eXperience Group Jičín. Sledování bude zpestřeno simultánním překladem. Akce proběhne v restauraci Veselá Kozička a začne už v 17:00.

Brno

V Brně na přímý přenos spojily organizační síly skupiny Google Developers Group Brno a Google eXperience Group Brno. Akce bude probíhat v Mitrovski Coworking, Veletržní 716/13. Samozřejmě v Brně. Kapacita brněnské akce je 90 účastníků. Vše začne v 18:00, můžete však přijít již o hodinu dřív.

Polička

Další zastávkou přímého přenosu bude obec Polička. Zde se o vás postarají organizátoři z Google eXperience Group Polička. Samotnému streamu konference zde bude předcházet workshop pro učitele a rodiče, který má rozptýlit obavy z používání nových technologií v rukou potomků ze strany rodičů a seznámit pedagogy s možnostmi využití aplikací pro výuku. Pro zpestření si zde budete moci vyzkoušet Oculus Rift na vlastní oči. Akce proběhne v Divadelním klubu Polička, Vrchlického 53. Samotný stream konference se bude očekávat od 17:30.

Olomouc

Do Auly Přírodovědecké fakulty vás zve Google Developers Group Olomouc. Organizátoři pro vás připravují atmosféru velmi podobnou té v San Franciscu. Nebude chybět občerstvení a pro prvních dvacet zaregistrovaných a příchozích do 17:45 pozornost od Googlu. Před keynote se můžete zúčastnit tipovací soutěže o Googlí předměty a po skončení přenosu bude připravena přednáška “Co je nového v Androidu”. Poté přesunete na AfterParty.

Ostrava

Google eXperience Group Ostrava ve spolupráci s Katedrou informačních a komunikačních technologií Pedagogické fakulty Ostravské univerzity vás na přímý přenos zve do multimediální učebny v lici Fráni Šrámka, č.p.  3. Akce začne v 17:30.

Pardubice

Na společné sledování úvodní keynote v coworkingovém centru GoUP! Startup Hub (www.gush.cz) vás zve Google Developers Group Pardubice. Sledování bude uvozeno krátkou přednáškou zahrnující spekulace o novinkách, které se Google chystá letos na konferenci představit. Akce začne v 17:30.

Hradec Králové

Přímý přenos budete moci sledovat i v Hradci Králové. Zde spojily síly Google Developers Group a Google eXperience Group Hradec Králové. Bude se konat v coworkongovém centru Coolworking, Československé armády 254/8. Začátek byl stanoven na 18:00.

Praha

Screenshot 2014-06-05 16.09.55

Takováto velká akce samozřejmě nesmí chybět v našem hlavním městě. Zde se nelehkého úkolu zhostí Google Developers Groups Prague, Unicorn College, ČVUT a SSPŠ. Letos bude Pražské Google I/O Extended větší než loni a bude mít hned dvě části! Bude začínat na ČVUT FIT, kde proběhne streaming keynote, kořeněný o řadu zajímavostí. Připraveno je i malé překvapení, které u streamu doma neuvidíte. Kapacita této části je 300 lidí, tak neváhejte a přihlašujte se. První část akce bude probíhat na ČVUT FIT od 17:00 do 20:00. A ihned na ni bude navazovat část druhá, která se bude konat na půdě Unicorn College a která bude především v znamení velkých zážitků!

Zatím můžeme prozradit následující:

  • Poznáte prostory Unicorn College naplněne geeky a tech hračkami
  • Poprvé za svoji existenci GUG.cz odhalí svůj Minecraft server
  • Google I/O Extended sice zdaleka není DevFest, ale letos se na Unicorn College jeho FESTové části zkusíme přiblížit, co jen to půjde.
  • a mnohá další překvapení!

Registrace je nutná pro všechna pořádající města! Tento výčet měst je nyní kompletní a už je jen na vás, kam se na livestream vydáte.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redakce

Dotekománie vás provede světem mobilních zařízení a technologií. Čtěte, ptejte se, komentujte.

Komentáře

Jan Pittner

3. 6. 2014, 19:43

prosím Domažlice…:D

Daniel Franc

10. 6. 2014, 9:36

Jane – IO Extended může s naší podporou každý. Pokud Domažlice chybí, nechceš je zorganizovat Ty? :)

Honzik Pittner

10. 6. 2014, 14:14

Jeate mi nebylo 18…

Daniel Franc

10. 6. 2014, 15:49

Nevadi, nejmladsimu orgovi bylo 14, asistent orgovi tusim 10

Jan Pittner

10. 6. 2014, 17:43

je mi 13…a to by stačilo jenom zařídit prostory?

Škoda, že není v Olomouci…

Přemysl Vaculík

VIP 1. 6. 2014, 20:36

viz „Seznam měst není konečný! Postupně budeme aktualizovat.“ ;)

Přemysl Vaculík

VIP 3. 6. 2014, 19:23

Už zde máte Olomouc :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat