Xplore XC6: tablet stvořený pro armády

Xplore XC6: tablet stvořený pro armády
2015-01-03T12:47:21+02:00
• 24. 4. 2014

Ukázku toho, kam až může zajít odolnost chytrých zařízení, předvedla společnost Xplore Technologies. Jejich nová generace tabletů se pyšní získanou certifikací, kterou splňuje vojenské standardy. Pro tento druh testování nejsou příliš uzpůsobené laboratoře, takže musí probíhat i mimo ně. Pokud přihlédneme ke vnitřní výbavě, rozhodně nejde o žádného drobečka, jak by se většině mohlo na první pohled zdát. O tom také vypovídá prodejní cena stanovena na velmi vysokou laťku.

Xplore XC6 DMSR Xplore XC6 DM DML Xplore XC6 M2

Každý model má odlišné druhy odolností. a nebude tedy od věci zmínit všechny najednou. Xplore XC6 dokáže odolat pádům ze 7 metrů, může být ponořen do hloubky 1 metru po dobu 30 minut. Reaguje až na deset prstů najednou bez ohledu na to, zda jsou mokré nebo uživatel potřebuje nosit rukavice. Konstrukce s gumovými prvky byla vyrobena z hořčíkové slitiny. Hardwarová stránka zahrnuje procesor Core i5-4300U od Intelu a interní SSD disk s kapacitou 128 GB, který lze rozšířit až na 256 GB.

V případě operačního systému Windows dává výrobce na výběr z verze 8.1 či 7.0 Professional. Samozřejmostí je zmiňovaná certifikace MIL-STD- 810G. Baterie zajišťuje provoz na 8,5 hodiny, což není zrovna málo. Jestliže přihlédneme na doporučenou cenu 5 299 dolarů (tj. v přepočtu 105 216 Kč bez daně), rozhodně nejde o tablet pro běžného uživatele, ale zaměstnance vystavené extrémním podmínkám.

Zdroje: online.wsj.com, xploretech.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat