CarPlay – iOS pro automobily znovu představeno video

CarPlay – iOS pro automobily znovu představeno [video]
2014-03-03T16:57:01+02:00
• 3. 3. 2014
1

Již vloni v červnu na vývojářské konferenci WWDC byla spolu s iOS 7 představena funkce iOS in the Car, která umožňuje integrovat tento systém od Applu do automobilů. Do dnešního dne jsme se však nedočkali žádné realizace. To se ale nyní mění a tato funkcionalita se nám podrobněji odhaluje na oficiálních stránkách a také získává nové jméno – CarPlay.

carplay

CarPlay slibuje synchronizaci vašeho iPhonu s palubní deskou automobilu. Díky tomu máte nyní možnost využívat navigaci v rámci Apple map, dále pouštět hudbu z vašeho telefonu, uskutečňovat hovory a číst SMS. Samozřejmostí je integrovaná hlasová asistentka Siri, která vám s těmito úlohy pomůže.

Programovou nabídku navíc půjde rozšířit dalšími aplikacemi. V současnosti Apple slibuje například Spotify, Beats Audio a další. Systém CarPlay lze ovládat buď díky dotekovému displeji nebo pomocí Siri či dalších tlačítek integrovaných v autě.

screen_maps screen_messages screen_phone screen_music
Prostředí CarPlay

Již tento týden by měly být přestaveny první automobily značek Ferrari, Volvo a Mercedes s CarPlay. Ještě letos se pak dostane do značek Honda, Hyundai a Jaguar. Další jsou slíbeny někdy v budoucnu. Kompatibilita s telefony od Applu byla stanovena na modely s Lighting konektorem (iPhone 5, iPhone 5s a iPhone 5c) – nejspíše po aktualizaci na iOS 7.1. Ta by měla dorazit každým dnem.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

To akoze ked sikupim volvo a nemam iphone tak mi to bude na dve veci ?

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat