Foxconn chce přesunout část výroby do USA

Foxconn chce přesunout část výroby do USA
2013-11-25T10:50:13+02:00
• 25. 11. 2013

Foxconn aktivně zkoumá přesunutí výroby highend smartphonů a tabletů do USA. Tuto informaci sdělila přímo společnost stojící za Foxconnem asijskému tisku. Společnost Foxconn je známa především výrobou Apple zařízení a jedná se o celosvětově největšího výrobce elektroniky a počítačových součástek.

china-foxconn-factory-workers-2

I když se to může zdát nelogické přesouvat výrobu z Asie, která nabízí nejlepší podmínky k výrobě, za tím stojí především zvyšující se mzdy v Číně a posílení místní měny. Tím celkové výrobní náklady stále rostou. Z části za to mohou ale i nedostatečně kvalifikovaní zaměstnanci, kterých je právě v USA dostatek. Foxconn se chce zaměřit na tuto zemi i z důvodu podpory manuální výroby v továrnách od Obamy. Navíc věci, které by byly vyrobené právě zde, by nemusely poté cestovat přes půlku světa do prodejen na tomto kontinentu.

Foxconn chce nyní otevřít dvě sídla – jedno na západním pobřeží a druhé na východním pobřeží USA. Ty budou mít za úkol najít vhodné místo pro budoucí továrny. Celkově poté může Foxconn a jeho továrny pomoci zaměstnat mnoho Američanů.

Zdroj: unwiredview.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat