V používání mobilního webu vede Android s 51 procenty

V používání mobilního webu vede Android s 51 procenty
2013-09-08T09:30:12+02:00
• 8. 9. 2013

Nový průzkum od společnosti Millenial Media, jedné z největších firem zaměřených na internetovou reklamu, popsal používání různých druhů smartphonů k přístupu k internetu. Ve výsledku vede platforma Android s 51 procenty, avšak iOS nijak výrazně neztrácí, naopak za poslední rok zaznamenal větší nárůst.

comparison

Celkově  iOS zabírá 42 procent, které doplňuje ještě operační systém od BlackBerry se 7 procenty. Je zajímavé, že Windows svůj 4 procentní podíl v roce 2012 dostal na velmi malou hodnotu, že se ani v grafu neprojeví. U Symbianu je pokles logický, nové telefony se již neprodukují a tato platforma již pomalu vymírá.

Pokud se zaměříme pouze na tablety, situace se obrátí ve prospěch iOS – iPadu s 55 procentním podílem. Android získal 44 % a zbývající procento BlackBerry OS. Když si rozebereme Android podle jednotlivých zařízení, zvítězí Samsung Galaxy Tab s 37 procenty, za ním následuje Amazon Kindle Fire s 28%, Google Nexus 7 se 7% a Asus Transformer Pad. Zbytek tvoří ostatní značky.

tablets

Při pohledu na výrobce všech tabletů dohromady zaobírá první příčku Apple s 39 %, následovaný Samsungem s 26 %. Další výraznější podíl získalo již jen BlackBerry s téměř 7% podílem.

brands

Pokud se podíváme na celosvětové prodeje smartphonů, bylo prodáno za 2. čtvrtletí 79 procent s Androidem a pouhých 13 procent běžící na iOS. Z toho jasně vyplývá, že ne všechny telefony s Androidem mají využití k přístupu na web.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat