Google Now po roce – ukázka funkcí v 10 minutách

Google Now po roce – ukázka funkcí v 10 minutách
2013-09-10T21:43:01+02:00
• 11. 9. 2013
4

Google za poslední rok zapracoval na službě Google Now, což je vlastně ekvivalent Siri. Samozřejmě se nejedná o plnohodnotnou asistentku, s kterou si můžete zavtipkovat. Jde spíše o strohého pomocníka, který neplní jen jednoduché úkoly a neodpovídá na jednoduché otázky.

V anglicky mluvících zemí (převážně v USA) můžete Google Now využít i pro náročnější povely. Například se zeptáte na informace o nějaké slavnější osobnosti, přičemž v další otázce již nemusíte zmiňovat jméno dotyčného. Stačí použít nějaké zájmeno. Takto to funguje například i pro vyhledání zoo a následně můžete dát povel, aby vás Android navigoval přímo na daného místa. Nyní se můžete podívat na video od Jean-Louis Nguyen, které má 10 minut a jsou zde ukázány skoro všechny funkce.

Vše působí poměrně elegantně, ale stále je zde jazyková bariéra. Například v našich končinách jsme se nedávno teprve dočkali informací o veřejné dopravě. Vše ale záleží na tom, jak moc využíváte služby Googlu. Čím více poskytnete informací, tím lepší odezvu získáte z Google Now – zatím omezeně v češtině. Například ještě čekáme na možnost hlasových povelů, ale již se nám objevil jeden náznak. Otázka je, kdy české zastoupení Googlu nám nabídne větší možnosti.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Libor Dostál

29. 9. 2013, 14:39

Já mam stejný problém…. A zaškrtnul jsem v nastavení i hledat na google.com ale stejně když se zeptám na „who is the president of the Czech Republic?“ tak nic -_-

Miroslav Hlavička

11. 9. 2013, 9:12

U Google Now (a souvisejících věcí) nechápu jednu věc. Google se pořád snaží povyšovat své detekční algoritmy nad vše ostatní a nedává přitom uživatelům možnost rychle a jednoduše opravit chybné detekce. Příklad – vždy na přelomu měsíce mi GN sdělí, kolik jsem ušel kilometrů a kolik ujel na kole. Když pominu, že jsou ty údaje silně nepřesné, tak mě vždy překvapí, kolik kilometrů že jsem ujel na tom kole. Na kole jsem neseděl asi patnáct let. Rád bych Googlu pomohl tuto chybnou detekci napravit a prostě napsat, že jsem v daném měsíci na kole nejel. Což by mohlo přispět k mnohem přesnější detekci v budoucnu. Leč tuto možnost nemám. Samozřejmě můžu to napsat v nějakém feedbacku a taky jsem to udělal, ale přijde mi, že v tomhle se Google chová naprosto proti sobě. Lidé by mu přece mohli zadarmo zpřesňovat informace a zdokonalovat ty jeho detekční algoritmy…

Další příklad: pracuju z domova. Tj. adresu „domov“ i adresu „práce“ mám nastavenou na svůj dům. Přesto občas (naprosto náhodně) vyskočí karta o tom, že cesta do práce trvá 20 minut a měl bych vyrazit. Nu, i když to vezmu ze záchoda do pracovny kolem lednice (s mezizastávkou na občerstvení), tak bych se asi dvaceti minut nedobral. Svérázné pak také je, když se kouknu na historii své polohy a zjistím, že jsem strávil 0 hodin doma, 0 hodin v práci a 200 hodin „jinde“. Pokud má Google problém s tím, že mám domov i práci na jedné adrese (což mi ale nepřijde tak neběžné), mohl by zavést nějaké dotazování ohledně pracovní doby, případně zavést nějaký nástroj na zaznamenávání hodin strávených prací, abych prostě kliknutím na widget ohlásil „teď jsem v práci“ a dalším kliknutím „teď jsem přestal pracovat“. Bylo by to jednoduché, opět by to Googlu sdělilo řadu cenných informací, zpřesnily by se statistiky a oběma stranám (Googlu i uživatelům) by to něco přineslo.

Vůbec se mi neukazují ty obrázky k danému tématu .. jako například Doprava v Praze atd., nevíte co s tím?

Kragork Krag

11. 9. 2013, 8:17

Na druhou stranu, přestaly fungovat některé staré funkce, jako třeba počasí… v češtině

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat