Poranila ji baterie z Galaxy S3, ale Samsung za to nemůže

Poranila ji baterie z Galaxy S3, ale Samsung za to nemůže
2013-07-20T11:24:16+02:00
• 20. 7. 2013
4

Občas se objeví případy, kdy nějaký smartphone zraní svého majitele. Z minulosti jsme se poučili a vždy se snažíme vyčkat na vyjádření společnosti nebo na závěry vyšetřování. Nedávno se objevil případ osmnáctileté Švýcarky, které explodovala v kapsy baterie Samsungu Galaxy S3. Následně se po celém internetu rozšířily fotografie, na kterých bylo vidět i samotné zranění. Nebudu vám zde přímo vkládat danou fotku, ale pokud se chcete podívat, nabízím odkaz. Jen musím upozornit, že zranění vypadá hrozně.

nexusae0_ExplodedS3-3_thumb

Ihned na to se začalo mluvit o bezpečnosti a jestli daná vada může být na všech zařízení. Ovšem v tomto případě byly nejdůležitější závěry ze samotného vyšetřování. Již jednou se objevil podobný případ, ale viníkem byl sám majitel, jelikož baterii vystavil mikrovlnnému záření. Ovšem tentokrát nic takového nebylo prokázáno a svědectví dívky bylo věrohodné.

SCHLATTER SCHLATTER

Nyní máme závěry z vyšetřování. Důvodem exploze byla neoriginální baterie v zařízení. Ani sama dívka netušila, že baterie nepochází od korejského výrobce. Jednalo se o napodobeninu, což potvrdil i institut EMPA Materials Science & Technology. V tomto případě je na vině nezodpovědný výrobce, přičemž z toho plyne ponaučení. Vždy si prověřte obchodníka, od kterého berete příslušenství pro smartphony. Nejlépe nakupujte jen z autorizovaných obchodů a vždy vybírejte originální příslušenství.

Zdroje: sammyhub.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Klasika…neorigo baterie :-/…kolik takových případů bylo dřív i u nás a téměř vždy za to mohla neogirinální baterie.

nejsem si jist zda-li v tom není trochu sarkasmu, ale asi ne

Sarkasmus v tom není :)…je to konstatování skutečností. iPhone vybuchl při nabíjení – neorigo kabel z Číny, dívce vybuchla ve škole Nokia 3510 – neoriginální baterie. Těchto případů je bohužel moře a mohou si za to v drtivé většině případů sami spotřebitelé ve snaze ušetřit koupí neoriginálního příslušenství…bohužel si neuvědomují, že na to mohou krutě doplatit.

Víte co bude vtipné?…až tam někdo z toho konce Asie poletí letadlem zahalen v šátku a najednou mu bouchne něco v kapse…:D zajímalo by mě jak by se to řešilo..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat