HTC zvažuje spojení s Huawei, tvrdí analytická společnost

HTC zvažuje spojení s Huawei, tvrdí analytická společnost
2013-07-16T10:00:30+02:00
• 16. 7. 2013

HTC si zatím může jen zdát o dobách, kdy se tato společnost vyjímala mezi top výrobci mobilních telefonů. V současnosti sice vykazuje zisk, ale nejedná se o nic slavného. Poslední finanční výsledky byly dobré, ale zároveň se nacházely pod očekáváním analytických společností. S tím souvisel i pokles hodnoty HTC. Bohužel to zatím nevypadá, že by se výrobce vrátil v brzké době v plné síle, a proto se hledají způsoby, jak vrátit značku na výslunní.

Analytická společnost JPMorgan Securities sdělila webu Taipei Times, že vedení společnosti HTC zvažuje spojení s jiným výrobcem mobilních telefonů s cílem posílit své postavení na trhu. Vyvolenou firmou má být Huawei, která je navíc v současnosti 6. největším výrobcem mobilů na světě. Bohužel analytická společnost nesděluje detaily, přičemž jen dodává, že se má jednat pouze o zvažování možného postupu. To znamená, že nejsou ani nijak konkrétní plány nebo data na jednotlivé kroky ve spojování firem.

htc-huawei

Samozřejmě by takové spojení přineslo klady a zápory pro oba výrobce. Hlavní negativum by bylo škádlení amerického trhu, který zrovna dvakrát tolik nedůvěřuje čínským společnostem, což se prokázalo nedávno. Na druhou stranu by tak HTC získalo lepší postavení na čínském trhu, kde vládne Huawei a jiné společnosti. Rozhodně by se jednalo o jednu z největších událostí, kterou bychom zařadili vedle spojení Googlu a Motoroly.

Prozatím toto vše zařadíme spíše mezi spekulace, ale pokud HTC v brzké době nenajde nějaké řešení svého stavu,  mohlo by dojít na několik scénářů. Buď by došlo k zániku jednoho z nejstarších výrobců, nebo by se HTC ocitlo ve spárech větší společnosti s dostatečným finančním zázemím.

Zdroj: taipeitimes.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat