Aplikace pro uzavírání pojištění v ČR neuspěly

Aplikace pro uzavírání pojištění v ČR neuspěly
2013-07-21T09:00:18+02:00
• 21. 7. 2013
4

Mobilní aplikace od pojišťoven nabízející uzavření pojištění se podle počtu uživatelů na českém trhu neuchytily. To vše vyplývá ze statistik jednotlivých pojištěn a průzkumu ePojisteni.cz, které odhalily enormně nízký zájem. I přes snahu nabízet klientům větší komfort, větší rychlost při uzavření a mnohdy i slevy.

Autonehoda

Nejvíce rozšířená aplikace je od České pojišťovny, kterou má staženo takřka 100 000 uživatelů. Ostatní se pohybují na hranici 5000 stažení, což má zřejmě za následek minimum uzavřených pojištění přes aplikace. Ačkoliv konkrétní čísla nejsou známa, tak v odhadu může jít pouze o desítky případů ročně. V oblibě tedy pro Čechy stále zůstává možnost sjednání prostřednictvím internetu nebo přímo na pobočce.

„Pro pojišťovny jde spíše o záležitost image. Takto pojaté aplikace se osvědčují hlavně těm klientům, kteří často cestují a na pojištění zapomínají. Díky aplikaci si mohou cestovní pojištění sjednat a zaplatit například ještě během cesty v autě nebo při čekání na letišti. Narůstá zejména zájem o uzavírání pojištění přes internet. Jen za poslední měsíc jsme na portálu ePojisteni.cz uzavřeli výrazně přes tisíc cestovních pojištění. Lidé si na tento způsob rychle zvykli a vědí, že jde o snadnou záležitost na pár minut,“ řekl David Holý z ePojisteni.cz.

Kromě běžných aplikací pojišťovny ve svém portfoliu nabízejí i různé další aplikace, jejichž obliba mezi klienty je o něco větší. Tyto většinou umožňuji klientům nahlásit událost pojišťovně včetně možnosti nahrání fotografie z místa, získávat informace týkající se stavu českých silnic nebo vyzkoušet řešení různých dopravních situací.

„Například pojišťovna UNIQA zaznamenala velký zájem o svou aplikaci při nedávných povodních, kdy klienti právě pomocí aplikace hlásili škody na svém majetku. Allianz zase nabízí aplikaci, která testuje znalosti řidičů o pravidlech průjezdu křižovatkami. Uživatelé, kteří zde dosáhnou nejvyššího skóre, pak mohou dostat slevu na pojistném. Pojišťovny chtějí jít s dobou a klientům nabídnout své služby na různých platformách,“ dodal David Holý závěrem.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Stále aktuální kupóny pro slevu na pojištění od Epojisteni naleznete na http://slevovykupon.net/stores/epojisteni-cz/

něco podobnýho má i klikpojisteni.cz, ale se stejným výsledkem (https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.kodarna.klikpojisteni – instalace 100-500), víc jsem jich zatím nezkoušel

si jen říkám, jak to ten týpek z epojisteni.cz může vědět, kolik se uzavře pojistek přes aplikace…

článek spíš staví na vodě než na něčem konkrétním

Bohuslav Grečmal

21. 7. 2013, 15:06

ŠKODA OPRAVDU MOHLA TO BYT BOMBA.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat