5 aplikací ze storu: výběr pro iOS

5 aplikací ze storu: výběr pro iOS
2013-07-24T13:05:15+02:00
• 24. 7. 2013

S další letní středou tu je pokračování 5 aplikcí ze storu, tentokrát pro iOS. Mezi několika organizačními vychytávkami nebude chybět ani hra na rozptýlení nebo revoluční aplikace, po které uživatelé iOS zařízení touží už dlouhá léta. Podívejte se, jaké novinky přinesl jablečný obchod s aplikacemi tentokrát:

xRec

Onou revoluční aplikací jsem měl na mysli právě xRec. Je to první aplikace, která dokáže bez jailbreaku nahrávat obrazovku iPhonu nebo iPodu. Za cenu 1.79 € tak můžete nahrávat jakoukoli část obrazovky včetně přechodů mezi aplikacemi nebo plochami.

xRec-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-001

Jediné, z čeho je patrné, že je obrazovka zachycována xRec, je červený pruh s nápisem „Screen Rec.“  v horní části obrazovky, který běžně indikuje probíhající proces u vícero aplikací.

xRec-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-003

Výsledné video se potom uloží ve formátu .MOV,  pak si ho můžete zpětně pustit přímo v aplikaci, uložit ho mezi videa ve vašem zařízení nebo na cloudové služby jako Google Drive a Dropbox.

xRec-1.0-for-iOS-iPhone-screenshot-002

 Budoucnost takovýchto aplikací je však bohužel nejistá, spekuluje se totiž o jejím stažení z iTunes App Store. V minulosti již proběhlo několik pokusů o nahrávaní obrazovky, vždy však tento proces vyžadoval jailbreak nebo připojení k počítači. xRec je tak první aplikací, která dokáže video zachytit přímo v zařízení.

 funguje se systémy iOS 5 a vyšší, nefunguje s betou iOS 7

IFTTT

Protože z názvu není patrné, co tato aplikace dokáže, je na místě zmínit, že se jedná o zkratku slov „If this then that“. Jak už je teď asi jasnější, IFTTT automatizuje úkony, které provádíte na vašem iOS zařízení. Pomocí takzvaných receptů si nadefinujete, jak se aplikace zachová při určitém impulsu.

IFTTT-iPhone

Můžete třeba každému novému kontaktu automaticky poslat email nebo třeba zálohovat tweety na Dropbox. Protože aplikace nabízí široké spektrum možností, určitě pro ni najdete využití i v praktickém životě, nejen pro životně nedůležité automatické vítání nových kontaktů SMS zprávou.

Integrována je většina sociálních sítí, cloudových úložišť, ale i služeb jako Gmail nebo Bit.ly, takže máte ve vytváření receptů opravdu na výběr. Onen proces je sám zpracovaný velmi jednoduše, takže nebudete mít problém s pochopením fungování aplikace. Stačí po klepnutí na „this“ vybrat příslušnou službu, pod kterou se zobrazí možnosti, které můžete zautomatizovat. Následně pak stačí vybrat stejným způsobem „then“ a vytvořit tak váš vlastní recept.

logo-app IFTTT Developer Zdarma iOS

Cal

Přestože v iTunes App Store najdete nepřeberné množství kalendářů, které jsou mnohdy designově nebo funkčně lepší než původní kalendář, který v iOS je, stále přibývají další a další. Znáte-li aplikaci Any.DO, připomínky s jednoduchým designem a množstvím jedinečných funkcí, kalednář Cal vás jistě potěší.

Vychází totiž také z myšlenky velmi jednoduchého designu a lehkých barev. Stejně tak nabízí propojení s aplikací Any.Do,  potom Cal slouží jako přehledný zobrazovač událostí. Skloubením těchto dvou aplikací získáte přidanou hodnotu v podobě přidávání bližšího infa k událostem.

Jak ale aplikace vypadá, se můžete podívat na oficiálním videu:

logo-app Cal – Shared Calendar, Daily Organizer, Weekly Planner Developer Zdarma iOS

Tiny Thief

Další herní hit společností 5 Ants a Rovio, která stojí mimo jiné také za hrou Angry Birds, nese jméno Tiny Thief. Jak ale napovídá sám název, v této středověké logické hře se ocitáte v roli zloděje, kterého  všichni chtějí vidět zlynčovaného. Podívejte se ale sami na oficiální video ze hry Tiny Thief:

Man of Steel

Dnešní pětici uzavírá ještě jedna hra, která je však poněkud náročnější než Tiny Thief. Pokud jste zaznamenali stejnojmenný film, který teď jako novinka přichází do kin, nenechte si ujít oficiální hru k filmu Man of Steel. Jak je již asi jasné, v roli Supermana bude na vás, abyste zachránili svět.

Oficiální trailer však i v tomto případě napoví podstatně víc:

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat