Google Play Hudba a Knihy v nedohlednu

Google Play Hudba a Knihy v nedohlednu
2013-04-04T06:43:49+02:00
• 4. 4. 2013
1

V středu Google pro Slovensko oznámil navigaci na jejich území a čeští fanoušci čekali, že by se mohli dočkat náznaku toho, co se chystá na 9.4. pro naši zem. Navigaci již máme, takže zbývalo rozšíření obchodu Play o Hudbu a Knihy. Za poslední dobu můžeme sledovat nejrůznější náznaky toho, že je vše nachystáno.

Bez názvu

Například na adrese books.google.com již nějakou dobu visí oznámení, že můžeme nakupovat knihy online, ale jedná se o slepou uličku. Mnozí si již zvykli na zobrazenou hlášku:

Je nám líto, kategorie Knihy zatím není v Google Play ve vaší zemi dostupná. Pracujeme na tom, aby byl váš oblíbený obsah v co nejkratší době dostupný i v dalších zemích. Zkuste se sem vrátit později.

Na druhou stranu je otevřen partnerský program pro nakladatelství a autory knih, takže zde probíhají přípravy.

Nedávno jsme se mohli marně radovat, že Google chystá zprovoznění Hudby. Mysleli jsme si to u uvolnění aplikace Google Play Music, která byla pro Českou republiku delší dobu nedostupná, ale nyní si ji můžete stáhnout stejně jako Google Play Books.

logo-app Knihy Google Play Google Inc. Zdarma ANDROID

logo-app Hudba Google Play Google Inc. Zdarma ANDROID

A nejedná se o jediné náznaky. Výše uvedené služby se tak trochu potvrzují i v nachystaném rozcestníku u podmínek Google Play. Můžeme zde nalézt podmínky pro nákup aplikací, ale také odkazy na podmínky týkající se knih a hudby. Bohužel i zde narazíme na přesměrování. České znění není k dispozici, a proto se nám ani nezobrazí.

7a2aeb7d-3818-4266-9a74-590d1987f2a3

Náznaků můžeme vidět kolem sebe hodně, ale zatím ani jeden nebyl zcela platný. Bohužel na události české pobočky ve 14:00 9.4. nemůžeme očekávat toužebné rozšíření. Google sám potvrzuje, že se akce nebude týkat obchodu Play, ale bude odtajněn nový projekt, který zřejmě bude mít něco společného s hudebním obsahem. To se dá soudit aspoň dle účasti kapely Lucie. Bohužel si musíme ještě počkat a mnozí upírají oči na Google I/O 2013, kde by mohlo být oznámeno masivní rozšíření dostupnosti služeb. I zde je dobré připomenout, že skepse není na škodu.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Kočárek Bohuslav

28. 12. 2013, 13:11

Na Google Play je mnoho knih, které nejsou vidět dokud je přímo nehledáte.Nevím podle kterého klíče jsou řazeny ty, které vidět jsou.
To je můj problém.
A až nebude, tak tam uvidíte i moji knihu.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat