Huawei oživuje český trh dvěma novinkami

Huawei oživuje český trh dvěma novinkami
2013-03-30T08:40:42+02:00
• 30. 3. 2013

Střední třídu chytrých telefonů tentokrát rozšiřuje o dvě žhavé novinky společnost Huawei, která představila modely Ascend W1 a Ascend Y300. V prvním případě jde o první zařízení v jejich portfoliu běžící na Windows Phone 8. Naopak Y300 je nástupcem Ascendu G300 a jakožto jeden z nejprodávanějších smartphonů na světě ve své třídě, bude chtít i tato novinka navázat na předchozí prodejní úspěch.

Huawei

Huawei Ascend W1 má 4palcový IPS LCD displej s technologií OGS Touch Panel a rozlišení 800 x 480 bodů. Telefon je poháněn dvoujádrovým procesorem Qualcomm MSM8230 taktovaný na 1,2 GHz, pamětí RAM o velikosti 512 MB a disponuje grafickým procesorem Adreno 305. Vnitřní paměť, rozšiřitelná až o 32 GB pomocí paměťové microSD karty, v základu nabízí 4 GB.

Záda jsou opatřena fotoaparátem s rozlišením 5 MPx, přisvětlovací LED diodou a baterií o kapacitě 1 950mAh. Naopak na přední straně se musí uživatel spokojit pouze s 0,3 MPx kamerkou. O softwarovou stránku se postará operační systém Windows Phone 8, kde mezi bonusovými aplikacemi například najdete Data Sense hlídající FUP limit. Samozřejmostí jsou funkce MS Office, díky nimž z telefonu uděláte chytrou mobilní kancelář.

Tento model bude dostupný od 1. dubna v nabídce operátora O2 v modré barvě a u vybraných prodejců v černém provedení za 4 990 Kč.

W1W1 W1

Druhou novinkou je Huawei Ascend Y300, jehož IPS displej má úhlopříčku 4 palce, rozlišení 480 x 800 pixelů a podporuje technologii Multi-touch. O jeho výkon se stará dvoujádrový procesor Qualcomm s frekvencí 1 GHz, který spolupracuje s 512 MB operační pamětí RAM. Uživatelé mají k dispozici 4 GB vnitřní paměti a dále ji rozšíří o 32 GB prostřednictvím paměťové microSD karty.

Ve výbavě nechybí 5MPx fotoaparát s přisvětlovací LED diodou a automatickým ostřením. Přední kamerka nabízí 0,3 MPx pro videohovory. Kapacita baterie je 1 730 mAh a o její úsporu se stará speciální technologie vyvinutá společností Huawei. V telefonu najdete operačním systém Android ve verzi 4.1 Jelly Bean, který je doplněný o uživatelské rozhraní Huawei Emotion UI.

Y300 Y300 Y300

Na mobilním trhu můžete Ascend Y300 již zakoupit v černém nebo bílém provedení za cenu 3 990 Kč. Začátkem dubna se zařízení ještě dostane do nabídky operátora O2 a jeho zavedení taktéž připravuje T-Mobile.

Zdroj: TZ

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat