Blurry Defense – nová hra od českých Brainwash Studio

Blurry Defense – nová hra od českých Brainwash Studio
2013-03-10T12:16:00+02:00
• 10. 3. 2013
1

Ne vždy je nejlepší začínat něčím velkým a komplikovaným. Přesně touhle větou se české Brainwash Studio řídilo při vytváření svého nového projektu – hry Blurry Defense.

blurrydefense

Rozhodli se totiž o na mobilních OS dost unikátní druh financování – současnou hru nabízí jako ukázkový a relativně jednoduchý koncept, jenž při dostatečném úspěchu rozvinou do podoby komplexnější a plnější hry, tu následně po vydání zdarma dostanou všichni uživatelé, kteří podpořili projekt v jeho první fázi. Vývojářům tento systém pomáhá s financemi a vyhýbá se velmi ošklivé situaci, kdy po vás po dlouhém vývoji kompletní hry nikdo ani neštěkne.

Screenshot_2013-03-02-10-20-13Screenshot_2013-03-02-10-27-32

Blurry Defense je i přes některé netradiční prvky tower defence hrou, a tak můžete čekat několik druhů věží, které vám budou pomáhat likvidovat nekončící vlny útočníků. Standardní kulometná věž nabízí kompromis mezi rychlostí střelby a ničivostí, mrazivá věž zpomaluje blízké nepřátele, věž s brokovnicí vystřeluje zničující salvy 5 projektilů a laserová věž představuje tu nejlepší, ale také nejdražší ve hře. Věže můžete umísťovat na hrou předem připravené dlaždice, jejichž rozestavení se postupně mění a přidává tak variaci do rozestavení levelů, a také několikrát vylepšovat. Za každého zabitého protivníka samozřejmě získáte nějaký finanční obnos, který můžete obratem investovat do vaší obrany vylepšením nebo postavením více věží.

Útočníci ve formě různě velkých a barevných kuliček na vaši obranu budou narážet v nekončících vlnách a rychlost rozestavení bude velmi důležitá. Osobně nejsem zrovna nejrychlejší hráč, proto jsem velmi často doplácel na zadrhnutí při stavbě nebo upgradování věží. Hra rozhodně není zbytečně jednoduchá a představuje dostatečně velkou výzvu i pro nejnáročnější hráče. Musím ale upozornit na to, že se poslední levely nebezpečně blíží k masochismu.

Screenshot_2013-03-02-10-36-37Screenshot_2013-03-02-10-23-16

Grafický design je dalším zajímavým prvek této hry. Vše je relativně jednoduché, doplněné velmi líbivými barvami a stylizované do velmi populárního jakoby virtuálního prostředí. Vašimi nepřáteli jsou zlé kuličky, jejichž velikost a barva určuje jak jejich rychlost, tak výdrž a počet životů, které vám po průniku obranou odeberou – u velkých a modrých je to až 5 životů z vašich 20. Všechny menu jsou ve hře perfektně přehledná a hra se velmi lehce ovládá – jako příklad uvedu menu upgradů různých věží, kdy se kromě označené věže zatemní celá mapa a zobrazí se velmi pěkně popsané upgrady. Podobně také vypadá samotné stavění věží.

V dnešní podobě je Blurry Defense spartanskou tower defence hrou a chybí jí zatím trochu více variace a zajímavých prvků. Co ale tahle hra umí, umí velmi dobře – hratelnost je plynulá, levely pěkné, nepřátelé netradiční a obtížnost více než dostatečná… Příslib toho, že se v budoucnu od Brainwash Studia dočkáme mnohem komplexnější hry, podle mě stojí za to. S cenou pohybující se kolem 20 korun, by byla vyloženě škoda české vývojáře nepodpořit.

logo-app Blurry Defense Brightify 0,88 US$ ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Plachý

Blázen do mobilního života, Androidu, Google a HTC. Fanatický anti-fanatik marně se snažící o rozšíření objektivity. Na Dotekománii si od něj většinou počtete o Androidu, soudech, patentech a hrách. Také jej můžete nalézt na FI Masarykovy Univerzity, kde svadí nekonečný boj o vývojářskou budoucnost.

Komentáře

Michael Chlubna

10. 3. 2013, 13:07

Pěkná hra, líbí se mi hudba v pozadí

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat