Sony Xperia Tablet Z oficiálně představen

Sony Xperia Tablet Z oficiálně představen
2013-01-21T06:56:31+02:00
• 21. 1. 2013

Společnost Sony slaví úspěchy po celém světě s nejnovějším top modelem Xperia Z, který se tak trochu stává fenoménem. Prozatím se ještě neprodává a sama společnost chce co nejvíce vytěžit na virálním marketingu, který se stále šíří. Kromě ukázkových videí, kde můžeme vidět, co všechno mobil zvládne, tak dokonce bylo oznámeno, že ihned po startu prodeje bude k dispozici aktualizace na Android 4.2. Nyní se oficiálně potvrdil tablet nesoucí název Xperia Tablet Z.

Před nedávnem jsme vás mezi prvními informovali o této novince a měli jsme k dispozici jen nějaké parametry. Nyní pro vás máme i oficiální rendery, které byly uveřejněny společností Sony. Jen pro začátek můžeme potvrdit úhlopříčku displeje 10,1 palce s rozlišením Full HD a technologií Mobile Bravia Engine 2. Čtyřjádrový procesor s taktem 1.5 GHz, který bude s největší pravděpodobností od Qualcommu. V základní výbavě nesmí chybět 2 GB RAM, 8.1MPx foťák s technologií Exmor R, NFC, S-Force Front Surround 3D a LTE.

Pro upřesnění všech specifikací si opět musíme počkat, ale jak můžete vidět ze samotných renderů, tak se upustilo od atypické vzhledu modelu Xperia Tablet S, který jsme nedávno recenzovali. Nyní je vzhled věrný smartphonu Xperia Z a s největší pravděpodobností i tablet získá certifikaci IP 57. Sony se na svých stránkách chlubí tím, že tloušťka Xperie Tablet Z je pouze 6.9 mm, čímž se bude řadit mezi nejtenčí tablety na světě. Váha se zastavila na hodnotě 495 gramů.

V tuto chvíli byl oznámen jen pro japonský trh, ale je jasné, že v nejbližší době bude ohlášen i pro jiné trhy. Vypadá to, že si Evropa prožije premiéru právě na veletrhu MWC v Barceloně.

Zdroje: sonymobile.co.jp, theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat