XorgTablet – malování v Gimpu pomocí tabletu video

XorgTablet – malování v Gimpu pomocí tabletu [video]
2013-01-20T15:07:22+02:00
• 20. 1. 2013

Komunita kolem zařízení se systémem Android roste a ještě nedávno se spíše zaměřovala na předělávání a ladění systému. Postupem času si všímám, že to není jen o hraní. Vyvíjí vlastní aplikace jak na běžícím pásu a nyní tu máme jednu s názvem XorgTablet. Díky ní budete moci používat svůj tablet s Androidem ke kreslení na počítači v grafickém editoru Gimp.

Bohužel mám poměrně špatnou zprávu pro ty, kteří primárně pracují na svém notebooku/PC se systémem Windows. Aplikace spolupracuje jen s nějakou distribucí linuxu, na kterém běží X server. Jak ale známe komunitu, tak ji nic nezastaví a vývoj nepřestává. Takže se ve výsledku můžeme dočkat, že vše bude fungovat i na systému Windows.

Na ukázce je demonstrován celý způsob práce na zařízení Samsung Galaxy Note 10.1, který je vybaven speciálním stylusem. Jde zde vidět, že celý set spolupracuje poměrně dobře a dokonce je rozeznávaná síla přítlaku stylusem na dotykovém displeji. Jedná se o zajímavé využití současných technologií. Samozřejmě se musím zeptat, jestli by nějaký designér dokázal tento způsob používat. Grafické tablety, které jsou přímo pro toto určeny, mají zřejmě větší přesnost.

Možná se jedná o ukázku toho, čeho je dnes komunita schopna. Možná se nakonec dočkáme verze, jenž zaujme a rozšíří se. Hlavně amatérští grafici budou moci uvítat tuto možnost práce. Pokud jste dostatečně zruční a ovládáte práci s Linuxem, tak si můžete vyzkoušet tento návod na zprovoznění.

Zdroj: plus.google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat