Sony – konec levným smartphonům ?!

Sony – konec levným smartphonům ?!
2013-01-12T10:19:40+02:00
• 12. 1. 2013
3

Současný výrobce Sony má za sebou nelehkou dobu. Ještě nedávno jsme se mohli běžně setkat se značkou Sony Ericsson, která dokázala nabídnout plné portfólio mobilních telefonů, kde jsme mohli najít featured mobily i smartphony. V tuto chvíli se jejich nabídka poměrně dobře zredukovala a již prakticky nabízejí jen smartphony. Budoucnost je ovšem nejistá, jelikož sama společnost prochází restrukturalizací, která má pomoci v těžké finanční době. S tím souvisí také plány do budoucna.

Zřejmě se v horizontu následujících dvou let setkáme s redukcí počtu mobilů, jelikož se Sony chce zaměřit výhradně na dražší modely. Nejedná se jen o nějakou nepodloženou informaci. Vychází to z rozhovoru, který poskytl produktový manažer Stephen Sneeden ze společnosti Sony webu Cnet.

„We’re ready to be a premium smartphone provider, logically then, at the very entry level is where you lose the ‚Sonyness‘. And it’s where you cannot implement some of these wonderful things from Sony at such a low cost, we might leave the very entry tier to some other manufacturers,“

Zde mluví o tom, že společnost chce nabídnou svým zákazníkům všechny technologie a možnosti, které jsou v současnosti u dražších modelů, ale nejde je zakomponovat do nejlevnějších smartphonů. Proto se Sony rozhodlo, že opustí trh velmi levných Androidů a soustředí se na mobily spadající do střední a nejvyšší kategorie.

Tato informace možná nepotěšila mnohé zákazníky, ale na druhou stranu se jedná o poměrně dobrý krok. Levné smartphony mají několik nevýhod, které se odrážejí v dostupnosti aktualizací a nucené optimalizace, aby systém běžel aspoň plynuleji. Samozřejmě se postupem času zdokonaluje hardware, ale nejedná se o rychlý proces.

Tímto rozhodnutím se chce společnost vyrovnat například Applu nebo Samsungu. V horizontu dvou let chce nabídnout ve své nabídce top model, který bude doprovázeny levnějšími modely, jenž se budou držet nových standardů, aby nabídly to nejlepší od Sony.

Jedná se o pěkný plán, ale vzpomeňme si na podobné ohlášení od HTC. Před rokem tato společnost avizovala, že nabídne úzkou rodinku mobilů, které se budou vyznačovat kvalitou. Ve výsledku to moc nedodrželi a nakonec celý rok klesal jejich zisk. Nyní se chtějí o něco podobného pokusit znovu, ale prozatím to nechává veřejnost chladnou.

Podaří se uspět Sony tam, kde HTC nezaznamenalo úspěch? To zatím netuším, ale například modely Xperia Z a ZL mají co nabídnout. Bude záležet na tom, co ještě představí na veletrhu MWC. Rozhodně si nyní budeme muset zvyknout na fakt, že logo Sony nenajdeme v cenové kategorii přibližně pod 5000 Kč.

Zdroj: asia.cnet.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Tomáš Líška

12. 1. 2013, 13:15

Ja osobne by som nieco taketo od Sony privital a zelam im aby im to vyslo… 

Avsak ma to par hacikov… ak tie dodrzia bude to super. Podla mna ma Sony co ponuknut. HW robia kvalitny ale v podpore to je bieda. Ak by sa zamerali na vyssiu triedu a zlepseli by podporu… mohla by to byt fakt parada.

Vid predstavene xperia Z a ZL… co sa tyka HW, designu podla mna su uzastne. Ak by k tomu pridali aj SW podporu… Bola by to jedna basen

Jaroslav Dušek

12. 1. 2013, 13:48

Přesně jak ríkáš ;-) Sony se vždy umělo odlišit od konkurence svým krásným designem ale chyběla jim SW podpora.

Vladislav Kluska

12. 1. 2013, 12:33

No já osobně se strašně těším na Xperii Z – už samotným propagačním videem (http://www.youtube.com/watch?v=gWysHOjl95E) říkají – toto je prémiový telefon prémiové značky. A tomu celkem odpovídá i design, funkce a cena. Ne každý na to má, ale mně se to líbí, hlavně aby to udrželi.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat