Rocket VPN chrání nejen vaši bezpečnost, ale také vám šetří mobilní data sponzorovaný článek

Rocket VPN chrání nejen vaši bezpečnost, ale také vám šetří mobilní data [sponzorovaný článek]
2016-10-08T10:55:35+02:00
• 8. 10. 2016
3

Virtuální privátní síť, neboli VPN, je prostředek, díky kterému je možné propojit několik počítačů prostřednictvím nedůvěryhodné (veřejné) počítačové sítě. Lze tedy velmi jednoduše dosáhnout stavu, kdy spojené počítače či mobilní zařízení budou mezi sebou moci komunikovat, jako kdyby byly propojeny v rámci jediné uzavřené privátní (důvěryhodné) sítě.

Nicméně, mnoho uživatelů tráví čas na veřejném, tedy nedůvěryhodném Wi-Fi připojení. Například v městské hromadné dopravě bývá často Wi-Fi připojení zcela zdarma. Z toho tedy vyplývá, že k připojení není potřeba zadávat bezpečnostní heslo.

To je pro mnoho mladých uživatelů velkým lákadlem, protože žijeme v době sociálních sítí, a tak mají neustálé nutkání být připojeni k internetu. Bohužel každá mince má dvě strany. V tomto případě se uživatel může stát velmi lehkým terčem jednoho z útočníků (hackerů), kteří se mohou pokusit připojený telefon nabourat, díky čemuž získají citlivá data majitele.

Díky bohu za Liquidum Limited

Každopádně, není se čeho bát. Na tuto problematiku se totiž zaměřila společnost Liquidum Limited stojící za zrodem mobilní aplikace Rocket VPN. Již z názvu napovídá, že se bude jednat o „appku“, která bude pracovat s bezpečností vaší VPN. Rocket VPN umožňuje šifrovat vaše soukromá mobilní data, rychleji surfovat po internetu a v anonymitě. Dále dokáže eliminovat aplikace třetích stran, které by vás mohli určitým způsobem sledovat. Samozřejmostí je i zvýšená bezpečnost vašeho Android či iOS zařízení. V rámci aplikace můžete používat anonymní prohlížení i ve veřejných, tedy nedůvěryhodných Wi-Fi sítích.

Nastavení samotné aplikace je velmi jednoduché. Po úspěšném nainstalování přejděte o aplikace a klikněte na kategorii „Destination“. Vyberte položku „United States“ a klikněte na „Connect“. Mimochodem, jestliže vlastníte předplatné, můžete si zde vybrat více cílů, mezi které patří – Německo, Singapur, Japonsko, Austrálie, Velká Británie či Francie.

Rocket VPN Rocket VPN Rocket VPN

Pokud chcete bezpečně tzv. surfovat po internetu, můžete k tomuto úkolu využít vyhledávač přímo v aplikaci. Ten se nachází v kategorii „Rocket Browser“. Jednoduše kliknete na „Search of type URL“, zadáte zde vyhledávanou stránku a můžete bezpečně prohlížet vámi zvolený web.

V horní části se mimo jiné nachází ukazatel, který vám po celou dobu používání zobrazuje, kolik dat jste díky Rocket VPN ušetřili. Bohužel aplikace je ve verzi zdarma lehce limitována. Nicméně, můžete upgradovat, jak já říkám, na vyšší level a „vyždímat“ z ní maximum. Předplatné aktivujete tak, že přejdete do postranního panelu – přesuňte prst zprava doleva. Měsíční předplatné vás vyjde na 3,99 dolarů, což je přibližně kolem 99 Kč. Pokud se však chcete vydat roční splátkou, zaplatíte 23,99 dolarů (asi 599 Kč).

Rocket VPN Rocket VPN Rocket VPN

Aplikace je velmi příjemná a na ovládání jednoduchá. Vývojáře je také potřeba pochválit za skvěle zpracovaný design. Pokud na bezpečnosti lpíte, aplikaci jistě vyzkoušejte.

logo-app Rocket VPN – Private Browsing Developer Zdarma iOS logo-app Rocket VPN – Internet Freedom Liquidum Limited Zdarma ANDROID

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Obchodní sdělení za jehož obsah odpovídá objednavatel.

Komentáře

David Rajchman

8. 10. 2016, 13:08

sranda je že opera vpn tohle umí úplně zdarma

Ján Valkovič

8. 10. 2016, 21:58

Úplne zdarma to nie je, nejaké (vraj anonymizované) informácie Opera poskytuje 3. stranám.

Nevim jak presne funguje tato sluzba, ale Opera VPN nema a rozhodne to neni tak ruzova sluzba jak se tvari. Viz treba http://www.lupa.cz/clanky/opera-predstavila-vpn-ktera-vlastne-neni-vpn-takhle-funguje/

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat