Xiaomi představilo svou vlastní platební službu pod názvem MI Pay

Xiaomi představilo svou vlastní platební službu pod názvem MI Pay
2016-08-19T10:48:46+02:00
• 19. 8. 2016

Generální ředitel čínské společnosti Xiaomi, Lei Jun, nám před několika dny oznámil velmi zajímavou novinku. Čínský výrobce se nově bude zajímat také o platební služby, neboť představil podporu v podobě NFC plateb. Mobilní platební služba nese název MI Pay a fungovat bude na stejném principu, jako ostatní služby – Apple Pay, Android Pay a Samsung Pay.

NFC platby umožňují uživatelům ukládat veškeré údaje o své kartě (kreditní, debetní, dárkové, věrnostní a členské) právě do svého mobilního chytrého zařízení. Na základě těchto údajů je pak možné mobilní transakce provádět.

MI Pay

Čínský výrobce ve své nabídce má jedno zařízení, které je technologií NFC vybaveno. Je jím Xiaomi Mi 5, které jsme mimo jiné měli i na testování – Xiaomi Mi5 – potěší, ale i zklame [recenze]. Z toho tedy vyplývá, že se majitelé tohoto modelu v příštích několika dní nové služby dočkají. Společnost se taktéž pochlubila svými partnery, které MI Pay podporují – China Construction Bank, Bank of Communications, China Merchants Bank, Huaxia Bank, Minsheng Bank, Ping An Bank, a Industrial Bank.

Podle dostupných informací se do konce září dočkají rozšíření i několik dalších bank – Bank of China, Industrial and Commercial Bank, China Everbright Bank, Beijing Bank, a Guangdong Development Ban. O dostupnosti i u nás v Evropě se nám může prozatím jen zdát, služba bude totiž dostupná pouze na čínském trhu.

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat