Sony Xperia E5 oficiálně – dobrý foťák a dlouhá výdrž

Sony Xperia E5 oficiálně – dobrý foťák a dlouhá výdrž
2016-05-31T12:43:44+02:00
• 31. 5. 2016

Dnes byl oficiálně představen smartphone Sony Xperia E5, který se již dříve objevil na facebookovém profilu výrobce, ale po chvíli byl příspěvek opět odstraněn. Telefon designově působí povedeně a vychází z nových modelů Xperia X. Nabízí 5palcový HD displej a jeho tloušťka je pouhých 8,2 mm. Na přední straně dále nalezneme 5MPx kamerku, prostor pod displejem je nevyužitý a tlačítka jsou jen softwarová.

Sony Xperia E5 Black Group Sony Xperia E5 White Group

Na zádech máme kromě loga výrobce 13MPx fotoaparát, který disponuje funkcí HDR a Auto Scene Recognition, díky čemuž je schopen rozpoznat, co momentálně fotografujete a podle toho přizpůsobí své nastavení.

Sony Xperia E5 Black FrontHoriz

O výkon se stará procesor MediaTek MT6735 doplněný o 1,5GB paměť RAM. Úložiště pak poskytuje 16GB prostor a je možné jej rozšířit paměťovou kartou až o dalších 200 GB. Xperie E5 potěší rovněž plnohodnotnou podporou místních LTE frekvencí.

Výrobce telefon vybavil 2700mAh baterií a slibuje až dvoudenní výdrž na jedno nabití, což určitě nejeden zákazník ocení. Systémem je Android 6.0 Marshmallow doplněný o klasickou nástavbu od Sony a několik užitečných aplikací, jako je Smart Cleaner, která zlepšuje chod systému tím, že průběžně čistí na pozadí běžící procesy, které zbytečně zatěžují telefon.

Telefon bude k dostání v grafitově černé a bílé barvě, přičemž dostupnost byla oznámena do konce června 2016. Na trh bude telefon uveden ve vybraných zemích Evropy, Latinské Ameriky, Středního východu a Afriky. Cena pro ČR zatím oznámena nebyla a na doplnění této informace si budeme ještě muset počkat.

Zdroj: tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

David Pilař

Student IT, softwarový tester a nadšenec do technologií všeho druhu. Ve volném čase poslouchá hudbu, fotí telefonem a rád se projede na kole.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat