Samsung – masová produkce mobilní 4GB LPDDR4 DRAM

Samsung – masová produkce mobilní 4GB LPDDR4 DRAM
2014-12-23T18:00:48+02:00
• 23. 12. 2014

Vlakové lodi společností již už nějakou dobu obsahují RAM o velikosti 3 GB, což je stále pro drtivou většinu trhu nedostupná příčka a je mnoho takových, kteří se stále lopotí s méně než 1 GB. Tomu chce očividně Samsung udělat konec a již má plány na masovou výrobu 4GB LPDDR4 RAM pro mobilní zařízení. Celý proces je založen na 20nm technologii Samsungu, přičemž se dostáváme na rychlost vstupu a výstupu až 3200 Mb/s a zároveň je zde pokles až o 40 % ve spotřebě oproti předešlé LPDDR3.

Samsung-Electronics-Starts-Mass-Production-of-Industry’s-First-8-Gigabit-LPDDR4-Mobile-DRAM

Další funkce, která se jistě bude leckomu zamlouvat, je například možnost nahrávání/přehrávání UHD videa v kontinuálním snímání obrazu s vysokým rozlišením až 20MPx. “ Zahajujeme výrobu 8Gb LPDDR4 20nm technologií, což je ještě rychlejší než DRAM pro PC a servery. Čipy spotřebují mnohem méně energie a tím přispívají ke včasnému zavedení UHD v mobilních zařízeních,“  řekl Joo Sun Choi, Executive Vice President of Memory Sales and Marketing at Samsung Elektronics.

Tyto 4GB čipy by měly být připraveny k masovému nasazení už začátkem roku 2015. Možná se dočkáme této nové technologie v nových modelech od Samsungu, například v Galaxy S6 nebo Galaxy Note 5.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Student zabývající se tvorbou grafiky, a to jak webových stránek, webových či mobilních aplikací, tak i marketingových produktů. Ve volném čase píše články, testuje nebo recenzuje různá zařízení, která se mu připletou pod ruku. Kontaktní email - pavel.mares@dotekomanie.cz.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat