To nej z uplynulého týdne #46 – Cyanogen OS bude placený, připojení bez FUP a Youtube Music Key

To nej z uplynulého týdne #46 – Cyanogen OS bude placený, připojení bez FUP a Youtube Music Key
2014-11-16T15:03:49+02:00
• 16. 11. 2014

Lumie bez značky Nokia

Microsoft po odkoupení finského výrobce Nokia udělal razantní rozhodnutí, které se dotkne budoucích nových zařízení. Na trhu totiž budeme zanedlouho těžko hledat smartphone se značkou Nokia. Už nyní byl představen mobil se jménem Microsoft Lumia 535.

Lumia-535_Back_Orange

Nahrávání dění na obrazovce bez rootu

Nový Android 5.0 získal rozšířené API s možností nahrávání videí s děním na obrazovce. Už nyní najdete v Obchodě Play několik aplikací, které nepotřebují speciální příkazy z počítače nebo root smartphonu.

Screenshot

LG AKA

Na trhu běžně najdeme smartphony, u kterých je nabízeno několik barevných variant – většinou mají stejný název. LG se rozhodlo pro odlišný přístup a byla představena řada AKA. Jednak se jednotlivé modely liší názvem, ale také netradičně nabízejí odlišné „osobnosti“.

lg-aka

Život bez FUP

Vodafone představil vánoční dárek takřka pro všechny zákazníky. Po dobu dvou měsíců můžete využívat mobilní internetové připojení bez jakéhokoliv datového omezení. Je nutné splnit dvě podmínky.

darek-rozbaleno

Aplikace Email zrušena

Google i v tomto týdnu aktualizoval své aplikace. Opět šlo zejména o změny týkající se Material Designu, ale dočkali jsme se i zrušení aplikace Email. Google se tak zbavuje poměrně nepotřebné aplikace, jelikož její funkce nově najdete v Gmailu.

Screenshot_2014-11-13-07-39-09

Microsoft přijde s podporou Androidu

Nečekejte, že bychom se dočkali přímé podpory systému od Googlu. Konkrétně se novinka týká vývojářského softwaru Visual Studio 2015, v kterém budou moci vývojáři napsat aplikaci pro Android. Bohužel je zde několik podmínek a překážek.

5483.clip_image006_thumb_41065BB2

Displeje s hustotou 736 ppi

Výrobci ještě nenarazili na technologický strop u displejů. Zřejmě se co nevidět objeví smartphony, u nichž budou zobrazovací panely s hustotou pixelů 736 ppi. Konkrétně byla novinka představena v podobě 4,1palcového displeje s rozlišením 1440 x 2560 pixelů.

Sharp-736ppi-display-demo

Nexusy se konečně dočkaly

Prvním smartphonem, který oficiálně a jako první dostal aktualizaci na Android 5.0, je Moto G druhé generace. Záhy Google začal se šířením verze Lollipop pro první Nexusy. Prozatím si budou muset počkat majitelé tabletů s 3G/LTE konektivitou.

android-ll-1

Youtube Music Key

Byla představena nová hudební služba, která bude prvně dostupná v zahraničí. Měla by se následně dostat i do dalších zemí. Pokud již máte předplatné pro Google Play Music Naplno (All Access), získáte Youtube Music Key zdarma.

YouTubeMusicKeybeta-GooglePlayMusic

Cyanogen OS bude placený

Společnost Cyanogen Inc. nastínila své budoucí plány. Cyanogen OS založený na Androidu bude placený, ale nemusíte se bát, že by platili přímo uživatelé. Tato verze je určena pro společnosti, které chtějí tento systém nabízet ve svém smartphonu.

Cyanogen-Inc

APLIKACE A HRY – NOVINKY A AKTUALIZACE

Nepřehlédněte: To nej z uplynulého týdne #45 – nový kalendář od Googlu a spolupráce Microsoftu s Dropboxem

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat