Android 5.0 – nahrávejte dění na obrazovce bez rootu 2. díl

Android 5.0 – nahrávejte dění na obrazovce bez rootu [2. díl]
2014-11-11T08:20:02+02:00
• 11. 11. 2014

Minulý týden jste si u nás mohli přečíst o dvou aplikacích pro nahrávání dění na displeji. Největším plusem je, že nepotřebujete root nebo specifické příkazy z počítače. Vše je umožněno díky nové API v Androidu 5.0 Lollipop. K prvním aplikacím můžeme připočíst další dvě, které nabízejí obdobné funkce.

Za aplikací Mirror Beta stojí známý vývojář Koushik Duta. Novinka nabízí základní nahrávání dění na obrazovce. Automaticky je zaznamenáván i zvuk z mikrofonu. Bohužel zde zatím nenajdete jakékoliv nastavení nebo rozšiřující možnosti. Samotné video je navíc doplněno o logo.

unnamed (1) unnamed

Zajímavou možností je sdílení obrazovky s jakýmkoliv jiným zařízením, které je vybaveno o potřebný software. Jedinou výjimkou je AppleTV, kde nepotřebujete něco instalovat. Díky této možnosti například můžete sdílet obraz s počítačem skrze doplněk pro webový prohlížeč Chrome.

Mirror Beta není dokončená aplikace, tudíž se mohou vyskytovat drobné chyby nebo nedodělky. Například v mém případě nedošlo k záznamu obrazu v plné rozlišení – Nexus 7 Android L. Zajisté bude tato chyba opravena v další verzi.

logo-app Mirror Beta ClockworkMod Zdarma ANDROID

Další nováčkem je již známá aplikace SCR Screen Recorder 5+. Dřívější varianta je stále v Obchodě Play, ale vyžaduje root. Nová verze pracuje bez těchto oprávnění, ale taktéž jen na novém Androidu. Nabízí větší možnosti nastavování – od nejrůznějšího rozlišení, přes volbu kodeku, až po datový tok. V Obchodě Play se nachází ve verzi zdarma, s kterou natočíte maximálně 3 minuty videa, a v placené variantě, která je již bez omezení.

2014-11-10 17.32.14 2014-11-10 17.31.51

logo-app SCR 5+ Screen Recorder Free Iwo Banas Zdarma ANDROID logo-app SCR 5+ Screen Recorder Pro Iwo Banas 0,98 US$ ANDROID

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat