Mobil se systémem Tizen míří k operátorům

Mobil se systémem Tizen míří k operátorům
2012-12-31T14:32:53+02:00
• 31. 12. 2012
1

Samsung zřejmě definitivně ukončí svou linii mobilů se systémem Bada. Místo nich se objeví modely se slušnou výbavou a Tizenem, což je nový operační systém, který je tentokrát již jako open source. Prozatím jsme mohli vidět jen vývojářské modely, ale zdá se, že v roce 2013 to bude jinak.

Během prvního kvartálu roku 2013 se asi objeví první modely z dílny Samsungu, které nabídnou HD displeje a procesory s architekturou ARM. Ovšem se zde začínají objevovat spekulace o tom, že se možná objeví i modely s procesory od Intelu. Tak trochu tomu napovídá spojení Samsungu a Intelu v organizaci Tizen Technical Steering Group (TSG).

Pokud si myslíte, že se Tizen objeví jen na mobilech od Samsungu, tak vás možná překvapíme. Na vývoji se podílí společnosti HTC, Panasonic, ASUS, Acer, Huawei a další. Ty se aspoň nějakým způsobem podílí na vývoji. Samozřejmě se nedá proniknout na mobilním trhu bez podpory operátorů. Právě v tomto ohledu se objevují 3, kteří zřejmě nabídnou mobily s Tizenem. Konkrétně se má jednat o japonského operátora NTT DoCoMo, France Telecom a Vodafone.

Nejde určit, jestli se nakonec objeví u nás, ale jelikož budou vybaveny open source systémem Tizen, tak si s ním operátoři mohou dělat cokoliv. V tuto chvíli se jedná asi o jediný nový systém, který má největší základnu v podpoře výrobců. Otázka je, jestli dojde k souboji mezi Tizenem, Firefox OS a Jolla Sailfish OS. Na který vsázíte?

Zdroj: slashgear.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Fandim Sailfish OS, ale Tizen ma pravdepodobne nejlepsi podminky (sila Samsungu a Intelu).

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat