Beeper má nového majitele a je zdarma bez čekání

Beeper má nového majitele a je zdarma bez čekání
2024-04-09T18:00:00+02:00
• 9. 4. 2024

Zdroj: Beeper

4

O aplikaci Beeper se v poslední době hodně psalo, zejména kolem souboje se společností Apple. Právě tento projekt chtěl nabídnout iMessage podporu na Androidu, ale právě Apple zakročil. Ten kvůli svým krokům čelí vyšetřování, ale to je jiný příběh. Beeper je komunikační služba založená na protokolu Matrix, ale to podstatnější je podpora pro další komunikační služby. Do této chvíle se nacházela v beta verzi a stále probíhal vývoj. Na svém kontě má něco přes 100 tisíc uživatelů a ještě před chvílí čekalo skoro půl milionu dalších ve frontě.

Dnešním dnem se hodně mění, jelikož Beeper má nového majitele v podobě společnosti Automattic, která provozuje služby WordPress.com, WooCommerce, Jetpack a mnohé další. Do své portfolia přidává i Beeper, ale nejedná se o nějak překvapivou zprávu. Matt Mullenweg, generální ředitel společnosti Automattic, byl jeden z prvních investorů firmy Beeper.

Nejde ale jen o změnu majitele. Aplikace dostává nové logo, opouští beta verzi a přechází do stabilní varianty, navíc se otevírá všem uživatelům a není potřeba čekat.

Beeper aneb jedna aplikace pro všechny a pro všechno?

Pokud patříte do generace pamatující ICQ, tak si možná vzpomenete na takové alternativy, které uměly do sebe integrovat mnoho komunikačních služeb. Od tohoto trendu se v poslední době upustilo, ale právě Beeper naskakuje na takovou strategii. V jedné komunikační aplikaci můžete mít další služby.

Screenshot 20240409 171437 1080x2400x Screenshot 20240409 171248 1080x2400x Screenshot 20240409 171256 1080x2400x Screenshot 20240409 171444 1080x2400x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak je vidět, v jedné aplikaci můžete komunikovat přes služby jako Google Chat, Messenger, RCS, SMS, Signal, Telegram, WhastApp a jde také využít soukromé konverzace z Instagramu, LinkedIn, X, Discord a Slack.

Beeper je k dispozici pro Android, iOS, macOS, Windows, Linux a ChromeOS. Noví majitelé mají s aplikací velké plány a v dohledné době se máme dočkat i nových verzí pro některé operační systémy. Pokud si aplikaci chcete stáhnout, můžete navštívit rozcestník na stránkách Beeper.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Josef Vyskočil

10. 4. 2024, 11:33

Taky by me zajimalo, jestli mi Beeper z mobilu vycucne vsechno co muze a nebo je to nejaka brana pres kterou tyhle informace neprojdou

Přemysl Vaculík

VIP 10. 4. 2024, 16:25

V podstatě obojí, ale nemůže jít do historie, respektive ji načíst zpětně. Beeper patří mezi ty zabezpečenější, zejména díky používání protokolu Matrix. I tak zde nikdy nebude úplná jistota.

Tomáš Výlet

10. 4. 2024, 8:09

Beeper nevypadá špatně i když tam nějaké komunikační služby jako třeba Viber bohužel chybí. Chci se ale zeptat redakce Dotekománie, pana Vaculíka ale i ostatních. Není nebezpečné zadávat svoje přihlašovací údaje do služeb třetích stran ? Nevím, jestli je přístup ze strany Beeperu k těmto věcem nějak ošetřený ?

Přemysl Vaculík

VIP 10. 4. 2024, 16:23

Pokládáte správné otázky a vím, že si Beeper zakládá na bezpečnosti. Jedná se ale o hráče navíc a takového prostředníka. Asi nikdy nebude jistota, že se nemůže něco stát. Pokud ale komunikujete jen s rodinou a neřešíte nějako tajné věcí, případně moc osobní, asi bych se nebál. Osobně ale dávám přednost samostatným aplikacím. Už jsem si zvykl.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat