AppParade vybírá nejlepší českou mobilní aplikaci roku. Známe finalisty!

AppParade vybírá nejlepší českou mobilní aplikaci roku. Známe finalisty!
2024-04-19T11:30:19+02:00
• 19. 4. 2024

Zdroj: AppParade

Kongresové centrum Praha bude v úterý 23. dubna patřit fanouškům mobilních aplikací. Softwarové studio MeguMethod pořádá AppParade 36, tradiční přehlídku mobilních aplikací českých tvůrců, kterou prošlo od jejího vzniku přes 470 soutěžících. Soutěži v minulosti dominovaly nyní již známé aplikace jako VOS.Health, Qerko nebo Gastromapa Lukáše Hejlíka. Kdo vyhraje letos?

„AppParade je tradiční přehlídka těch nejlepších českých mobilních aplikací, za mě však hlavně oslava českých vývojářů, produkťáků a dalších, kteří pomocí technologií usnadňují život nám všem,”  říká Vratislav Zima, CEO softwarového studia MeguMethod, které AppParade pořádá.

Mezi letošními finalisty, kteří budou bojovat o přízeň diváků a poroty, najdeme celkem devět aplikace různého zaměření. Od těch, které se zaměřují na fitness a zdraví, například Železná Koule nebo mobilní aplikaci pražského IKEMu až po investiční aplikaci Investown.

Postupující finalisté:

  1. Walking Planet: Fitness Game
    Aplikace, která spojuje fitness a hru s cílem motivovat k pohybu a bavit se s přáteli a rodinou.
  2. Národní muzeum v kapse
    Mobilní aplikace, která využívá rozšířenou realitu pro interaktivní prohlídky a lepší orientaci v expozicích.
  3. Investown: snadné investování
    Umožňuje investovat již od 500 Kč do úvěru zajištěných nemovitostmi s ročním zhodnocením 10 % .
  4. mojePPL 
    Nonstop přehled a správa zásilek v jedné aplikaci, která nahrazuje e-maily, SMS a mapy.
  5. Svatebka
    Pro organizování svateb a zajištění zábavy. Nabízí svatební programy, interaktivní mapu svatebního místa a nezbytné kontakty.
  6. eDoklady
    Digitální peněženka pro všechny důležité doklady, umožňující bezpečné uložení a snadný přístup k občanskému průkazu, řidičskému oprávnění, věrnostním kartám a dalším důležitým dokumentům.
  7. Online koučink
    Aplikace poskytuje domácí tréninkové programy, přímou komunikaci s trenéry, instruktážní videa pro cvičení a modul s výživovými plány a recepty pro zdravé stravování.
  8. IKEM Online
    Poskytuje přehled návštěv, laboratorních výsledků, sleduje zdravotní aktivitu přes Apple Health a Google Fit, zprostředkovává komunikaci mezi pacientem a lékařem a informuje o medikaci a jejím užívání.
  9. Worldee – Objev úžasná místa
    Cloud-based technologická platforma a marketplace, kde cestovatelé ukládají a sdílejí své cesty a prodávají je.

Každý z devíti finalistů bude mít v rámci AppParade 36 pouhé 3 minuty na to, aby ukázal smysl a přednosti své aplikace. Výherce vybere odborná porota v čele s Ondřejem Austem, šéfredaktorem Médiáře. V roli porotců se představí i Jiří Diblík (VOS.Health), Martin Mazanec (Fitify), Tomáš Pětivoký (Kalorické tabulky) a Daniel Rutkovský (MeguMethod). Ti rozhodnou na základě analýzy aplikací, jejich finálového výstupu a věrohodnosti odpovědí na navazující otázky. Vlastního vítěze si zvolí ale také přítomní diváci. Vítězná aplikace pak získá podporu ve výši 100 tisíc korun a pitch před investory z Czech Founders VC, který ročně podpoří přes 10 začínajících startupů.

Na poslední AppParade uspěly aplikace Mamio, která propojuje matky podle lokace a věku dítěte a Zásilkovna usnadňující sledování, přebírání a odesílání balíků prostřednictvím této doručovací služby. Cenu diváků si pak vybojovalo Qerko, které umožňuje objednávat a platit pomocí QR kódů v restauracích a kavárnách.

Organizátoři si letos přichystali novinku – diskuze u „kulatého stolu“, kde mají účastníci možnost debatovat s dvěma z porotců a zároveň výherců předchozích ročníků: AppParade. Jiřím Diblíkem, zakladatelem VOS. Health a také s Martinem Mazancem, founderem Fitify.

Letos se AppParade koná ve stejný den a na stejném místě jako mDevCamp, což je největší konference o mobilním vývoji. Kongresové centrum Praha se tak na jeden den stane epicentrem českého mobilního vývoje.

Partnery celé akce jsou firmy, které dlouhodobě podporují českou komunitu mobilních vývojářů: Livesport a O2. Nenechte si ujít finálový večer AppParade a staňte se součástí rozhodování o nejlepší českou aplikaci! Podrobnosti najdete na: https://appparade.cz 

AppParade

AppParade je přední česká soutěž mobilních aplikací, která každoročně představuje to nejlepší z domácí scény vývojářů. Od svého založení v roce 2010 se stala významnou platformou, kde mohou tvůrci prezentovat své inovativní aplikace široké veřejnosti, odborníkům, potenciálním investorům a médiím. Přehlídka nabízí jedinečnou příležitost pro nové i zavedené vývojáře, kteří mohou ukázat své projekty a získat cennou zpětnou vazbu od poroty složené z odborníků z oboru technologií a digitálního designu. 

20230327 XE3D0974 (1) 2731x4096x

Zdroj: AppParade

MeguMethod

MeguMethod (dříve Synetech) je české softwarové studio vyvíjející mobilní a webové aplikace. V roce 2014 ji založili Vratislav Zima, Daniel Rutkovský a Miroslav Voda. Jako první vytvořili aplikaci Jukees, která propojovala hosty restaurací a barů s místním jukeboxem. Své místo na trhu si studio získalo zejména expertizou ve vývoji aplikací pro iOS a Android a zaměřením na komplexní projekty pro globální klienty. Všechny zkušenosti a přístup k projektům zakladatelé promítli v listopadu 2022 do rebrandingu na MeguMethod. Nový název se skládá z japonského megu, výrazu označujícího lásku nebo zalíbení a anglického method. Studio má za sebou více než 40 vyvinutých aplikací s dopadem na miliony uživatelů na šedesáti světových trzích. Mezi klienty MeguMethod patří například Oriflame, ISIC, Jablotron, NN Pojišťovna nebo český cyklostartup Dudelo. Společnost se vedle soukromých zakázek zasazuje také o digitalizaci českého státu prostřednictvím Asociace softwarových agentur a rozvoj tuzemských talentů skrze vlastní soutěž AppParade, ve které oceňuje nejlepší aplikace.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Redaktor si nevyplnil profil

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat