Aplikace Mobilní klíč eGovernmentu se přesouvá

Aplikace Mobilní klíč eGovernmentu se přesouvá
2024-04-02T13:30:01+02:00
• 2. 4. 2024

Zdroj: DIA

Digitální a informační agentura začala více úřadovat a konečně vidíme i my, obyčejní uživatelé, výsledky její práce. Například nedávno jsme se dočkali aplikace eDoklady. Tentokrát zde ale máme jednu změnu, která může způsobit drobné komplikace.

Mobilní klíč eGovernmentu

Sama aplikace Mobilní klíč eGovernmentu je v tuto chvíli vedena pod vývojářským účtem Ministerstvo vnitra. To může být v budoucnu lehce matoucí, zejména když zde bude více aplikací od státu. Proto došlo k rozhodnutí, že se aplikace přesune pod jeden vývojářský účet, konkrétně tedy pod účet Digitální a informační agentury.

GKJdu3uXsAAghlb 1080x1080x

Zdroj: DIA

V Obchodě Play pro Android se bude jednat o lehkou změnu, tedy z pohledu uživatele. Nic nemusí dělat a jen dojde ke změně vývojářského účtu, ale aktualizace budou chodit stále a nedojde k ovlivnění funkcionality. U iOS se to ale neobejde bez problémů. Digitální a informační agentura informuje, že mohou nastat komplikace s push notifikacemi, ale problém bude opraven v horizontu dnů.

Kvůli plánované změně vývojářského účtu, pod kterým je aplikace Mobilní klíč eGovernmentu zveřejněna, očekáváme na platformě iOS dočasný výpadek PUSH notifikací od 2. dubna 2024 v řádu několika dní. K obnovení PUSH notifikací by mělo dojít poté, co dojde k přesunu aplikace na účet Digitální a informační agentury.

I přes tyto komplikace se jedná o krok správným směrem a můžeme jen doufat, že všechny státní aplikace se ve výsledku přesunou pod jeden vývojářský účet. Minimálně se zjednoduší hledání a také samotná údržba. Co se týče současné změny, tak agentura ještě radí:

Doporučujeme, aby uživatelé měli nastavenou automatickou aktualizaci aplikací (lze nastavit v menu Nastavení->App Store->Aktualizace aplikací) nebo, aby si nainstalovali novou verzi aplikace, jakmile bude k dispozici na App Store (v App Store najít aplikaci Mobilní klíč eGovernmentu a následně zvolit „Aktualizovat“). Pokud aplikaci neaktualizujete, k obnovení příjmu notifikací dojde cca za 7 dní poté, co bude aplikace přesunuta pod účet Digitální a informační agentury.

Zdroj: portal.gov.cz

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat