Apple Mapy by měly, v rámci iOS 18, přinést tyto dvě novinky

Apple Mapy by měly, v rámci iOS 18, přinést tyto dvě novinky
2024-04-02T15:00:02+02:00
• 2. 4. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple Mapy jsou jednou z klíčových aplikací mobilního ekosystému iOS společnosti Apple, a pravidelně dostává vylepšení a nové funkce. Podle nedávných zpráv se očekává, že nová verze operačního systému iOS 18, která má být vydána tradičně v září, přinese další vylepšení.

Novinky, které by letos mohly dorazit do aplikace Mapy od Applu

První aktualizace, kterou mnozí uživatelé očekávají, se týká navigace na kole. Tato nová funkce by měla poskytnout cyklistům lepší navigační pokyny a trasy přizpůsobené specifickým potřebám cyklistů. To může zahrnovat doporučené cyklostezky, bezpečné trasy a další informace.

Apple Mapy 1 5717x3209x

Druhá aktualizace se týká zavedení topografických map do aplikace Mapy na iPhonu. Tato funkce byla již dříve představena v hodinkách Apple Watch a umožňuje uživatelům prozkoumat terén s detailními vrstevnicemi, stínováním kopců a dalšími výškovými detaily. Tato funkce by mohla být užitečná zejména pro ty, kteří se vydávají na dobrodružné túry nebo hledají nové outdoorové výzvy.

Obě tyto aktualizace naznačují snahu společnosti Apple nejen o zlepšení uživatelského zážitku v rámci navigace, ale také o poskytnutí užitečných nástrojů pro uživatele, kteří chtějí lépe prozkoumávat své okolí a terén. Zavedení vlastních tras a topografických map by mohlo vylepšit funkční stránku Apple Map, které mají stále ještě proti konkurenci co dohánět, především v oblasti navigace pro automobily.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat