TikTok pravděpodobně pracuje na konkurenční platformě pro Instagram

TikTok pravděpodobně pracuje na konkurenční platformě pro Instagram
2024-03-14T16:39:15+02:00
• 14. 3. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

TikTok údajně pracuje na vlastní aplikaci pro sdílení fotografií, která má být konkurentem pro populární sociální platformu Instagram. I když TikTok už nyní soutěží s Instagramem v oblasti videí, nová aplikace by měla umožnit uživatelům sdílet fotografie se svými přáteli a rodinou.

TikTok Photos by mohla být nová konkurence pro Instagram

Podle informací od serveru TheSpAndroid byl v kódu nejnovější verze aplikace TikTok nalezen odkaz na novou aplikaci s názvem „TikTok Photos“. Tato aplikace by měla být velmi podobná Instagramu a umožní uživatelům vytvořit svůj vlastní kanál pro sdílení fotografií.

Podle nalezených řetězců by uživatelé mohli přenášet obsah z hlavní aplikace TikTok do aplikace TikTok Photos, což by mohlo vytvářet propojení mezi oběma platformami. Další informace naznačují, že nová aplikace by mohla být místem pro uživatele s podobnými zájmy, kteří mají rádi fotografie a fotografování.

tiktok now 2000x1000x

Zdroj: 9to5mac

Zatím nejsou k dispozici žádné bližší podrobnosti o datu vydání ani o dostupnosti aplikace TikTok Photos, ale zdá se, že by k oficiálnímu oznámení mohlo dojít brzy. Tato zpráva přichází v době, kdy někteří tvůrci obsahu vyjadřují obavy z toho, že Instagram ztrácí svůj původní zaměření na fotografie a stále více se soustředí na videa. Pokud se tato informace potvrdí, TikTok by mohl využít své silné pozice v oblasti krátkých videí a rozšířit svou nabídku o aplikaci zaměřenou na fotografie.

Zpráva o nové aplikaci TikTok Photos přichází v období, kdy americký Kongres má hlasovat o návrhu zákona, který by mohl vést k zákazu TikToku v USA. Prezident Joe Biden nedávno naznačil, že by podpořil tento zákon, pokud projde kongresem. TikTok na to reagoval tvrzením, že americká vláda porušuje ústavní práva občanů tím, že se snaží zakázat tuto platformu kvůli obavám o sdílení dat s čínskou vládou.

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat