Apple by měl příští rok přinést snazší způsob přechodu z iPhonu na Android

Apple by měl příští rok přinést snazší způsob přechodu z iPhonu na Android
2024-03-14T18:00:15+02:00
• 14. 3. 2024

Zdroj: prototypr.io

1

Apple pracuje na novém způsobu, jak usnadnit uživatelům přechod z iPhonu na zařízení se systémem Android. Poté, co byla společnost Apple vyzvána k dodržování zákona o digitálních trzích ze strany Evropské unie, potvrdila, že se chystá na vývoj „uživatelsky přívětivého“ procesu pro přenos dat.

Přechod z iPhonu na Android by měl být brzy snazší

V rámci zprávy o plnění zákona o digitálních trzích se Apple zavázal k úpravám ve svém operačním systému iOS, aby vyhověl evropským předpisům. Jedním z hlavních cílů je zlepšení přenositelnosti dat mezi iOS a jinými operačními systémy. Společnost Apple momentálně vyvíjí řešení, které umožní uživatelům přenášet data z iPhonu na zařízení s Androidem. Tato nová funkce má být k dispozici do podzimu roku 2025 a bude zahrnovat nástroje pro výrobce mobilních operačních systémů, aby mohli vytvořit uživatelsky přívětivé aplikace pro přenos dat.

 

iphone 15 pro google pixel 8 pro 2 1500x750x

Zdroj: 9to5google

Tato iniciativa Apple má reagovat na stávající nabídku přenositelnosti dat mezi různými platformami. Aktuálně existují třetí strany, které nabízejí řešení pro přenos dat mezi iOS a Androidem, ale nové řešení od Applu by mělo poskytnout jednodušší a efektivnější možnost. Zatímco Apple má aplikaci „Move to iPhone“ pro přenos dat z Androidu na iPhone, Google má aplikaci „Switch to Android“ pro přenos dat z iPhonu na zařízení se systémem Android. Nicméně tyto aplikace mají některá omezení, a proto Apple pracuje na novém mechanismu, který by měl přinést zlepšení v této oblasti.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Proboha, on existuje někdo, kdo po nějaké době s iOSem přejde na Android?? :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat