Google ukončuje službu Keen aktualizováno

Google ukončuje službu Keen [aktualizováno]
2024-03-15T16:30:20+02:00
• 15. 3. 2024

Zdroj: Google

Aktualizováno 15. 3.

Před čtyřmi lety jsme se dočkali služby Keen od Googlu, která vznikla v rámci divize Area 120, tedy jako experiment. Očekávali jsme, že vznikne iOS verze aplikace, ale nakonec vývoj nepokračoval nějak rychle. Nyní ale už víme, že nemusíme očekávat nějaké novinky nebo rozšíření, jelikož celý projekt končí 24. března. Po tomto datu dojde ke smazání osobních dat. Jako obvykle, Google uvádí, že získané zkušenosti využije v jiných službách.

Screenshot (53) 498x661x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 19. 6. 2020

Včera jsme vás informovali, že jeden z experimentů od Googlu je nově dostupný i pro Android, byť v omezené míře. Nyní zde máme další novinku, která se jmenuje Keen. Je nutné ale ihned zmínit, že projekt nepřichází rovnou od Googlu, ale byl vytvořen v rámci technologického inkubátoru Area 120. Jestliže bude mít úspěch, přejde přímo pod křídla Google, případně se použijí získané zkušenosti pro jiné projekty.

Keen

Nová služba je označována za automatizovaný Pinterest, nebo jeho obdobu. Z letmého vyzkoušení se spíše kloním k názoru, že se spíše jedná o Google Alerts na steroidech. Jakmile se přihlásíte se svým Google účtem, nabídnout se automaticky vygenerovaná témata, ale hlavní je zde vlastní tvorba.

Po kliknutí na tlačítko plus pojmenujete svůj nový „keen“ a následně zadáte jakoby klíčová slova a fráze. Systém vám nabídne některé z Google vyhledávání podle toho, co jste vyplnili. Klíčová slova následně můžete měnit, mazat a přidávat, nejsou napevno daná. Po potvrzení se vygeneruje v podstatě stream různých odkazů na témata, která jste začlenili. Může to být o čemkoliv.

unnamed 3 686x1220x unnamed 1 686x1220x unnamed 2 686x1220x unnamed 686x1220x

Zdroj: Google

V rámci nastavení lze jednotlivé „keen“ sdílet veřejně a dokonce pozvat další lidi, ať se podílí na úpravě. U každé takové sekce se pak nabízí možnost zvýraznění pro jednotlivé položky, možnost jejich přesunutí, případně rozkliknutí. Stáváte se vlastně kurátorem obsahu, případně vyhledaných položek.

Celý projekt vzniká na základě Google Vyhledávání a ve spolupráci s People and AI Research (PAIR). Mělo by se jednat o trochu jinou formu objevování obsahu, případně vytváření zájmových výsledků dle vašeho výběru. V tuto chvíli je k dispozici aplikace pro Android a také webová verze. Není jasné, jestli vznikne iOS verze.

Zdroje: techcrunch.com, 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat