Apple si pohrává s chytrými brýlemi a sluchátky AirPods se zabudovanou kamerou

Apple si pohrává s chytrými brýlemi a sluchátky AirPods se zabudovanou kamerou
2024-03-03T18:00:44+02:00
• 3. 3. 2024

Zdroj: Apple

V posledním vydání newsletteru „Power On“ Mark Gurman informuje, že společnost Apple zkoumá různé formální faktory budoucích nositelných zařízení. Mezi ně patří chytré brýle podobné Amazon Echo Frames nebo Meta Ray-Bans, které nabízejí inteligentní zvukové a AI funkce. Tyto brýle by mohly být k dispozici dříve, než plné brýle rozšířené reality, které by mohly nahradit Vision Pro.

Apple a jeho plány v oblasti nositelných zařízení

Dalším oblastí, kterou Apple zkoumá, je implementace kamery do sluchátek AirPods, což by potenciálně umožnilo vynechat samostatné chytré brýle. Apple také uvažuje o výrobě chytrého prstenu, který by plnil funkci integrovaného zdravotního senzoru pro ty uživatele, kteří například nechtějí nosit hodinky Apple Watch. I když projekty brýlí a prstenu jsou teprve ve fázi předběžných zkoumání a diskusí, zdá se, že projekt AirPods s integrovanou kamerou je již konkrétnější.

getty kilito chan smartglasses 1280x853x

Zdroj: ZDNET

Podle informací od Gurmana měl projekt s kódovým označením B798 odstartovat již loni. Jeho cílem je najít způsob, jak do sluchátek AirPods integrovat snímače fotoaparátu s nízkým rozlišením. Hlavním cílem chytrých brýlí a sluchátek AirPods s kamerou je poskytnout uživatelům funkce umělé inteligence a zdravotní funkce v diskrétním a pohodlném provedení. Kamery v těchto zařízeních by mohly pořizovat fotografie a prostřednictvím hlasového a obrazového systému umělé inteligence uživatelům pomáhat v každodenním životě.

I když se jedná o interní projekty společnosti Apple v raném stádiu, poskytují náhled na možné budoucí plány v oblasti nositelných zařízení. Nicméně zatím není pravděpodobné, že by se tyto produkty měly objevit v nejbližší době na trhu.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat