Další pomsta Applu? Spotify nemá schválenou aktualizaci aplikace

Další pomsta Applu? Spotify nemá schválenou aktualizaci aplikace
2024-03-15T13:35:46+02:00
• 15. 3. 2024

Zdroj: Digital Media (se souhlasem)

V poslední době se Apple chová poněkud zvláštně, až dětinsky. Nedávno zrušil vývojářský účet společnosti Epic Games v Evropě kvůli tomu, jak se herní vývojářské studio chová k Applu. Jakmile se o případ začala zajímat Evropská komise, byl účet obnoven. Nyní zde máme podobnou kauzu, jen tentokrát se Spotify.

Apple zdržuje

Společnost Apple musela uvolnit podmínky pro EU. Například vývojáři mohou používat alternativní platební systémy a hlavně mohou informovat přímo v aplikacích o akcích a cenách i mimo Apple ekosystém. Spotify se více méně těšilo na tuto možnost a již 5. března byla zaslána aktualizace ke schválení, aby se včas dostala k uživatelům v EU.

Sám Apple uvádí, že podobné kontroly aktualizací schválených aplikací proběhnou do 24 hodin. Tentokrát ale Spotify čeká už přes deset dnů. Dokonce se snažili kontaktovat Apple, ale ten dělá mrtvého brouka. Dokonce neodpovídá ani na dotazy. Spotify tak nemůže vydat aktualizaci aplikace, která obsahuje i odkazy na webové stránky s lepšími cenami, případně s akcemi.

Spotify 6000x3368x

Zdroj: Dotekománie

Apple nereaguje v tomto případě ani na dotazy novinářů a k ničemu se nevyjadřuje. Spotify tak neví, kdy bude aktualizace schválená, případně jestli jsou zde nějaké problémy. Jakoby si Apple vybral zdržovací taktiku. Spotify ale nečeká a byla kontaktována Evropská komise s obeznámením současného stavu.

Spotify se domnívá, že se jedná o pomstu za nedávné udělení pokuty, v rámci které musí Apple zaplatit 1,8 miliardy eur za monopolní chování. Právě v tomto sporu hraje hlavní roli i Spotify. Apple se sice odvolal a celá věc není uzavřena, ale asi si hodlá pohrát se Spotify.

Zdroje: theverge.com, phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat