Playstation přichází s podporou přístupových klíčů pro své účty

Playstation přichází s podporou přístupových klíčů pro své účty
2024-02-24T13:35:14+02:00
• 24. 2. 2024

Zdroj: iDrop News

Sony nedávno představila novou funkci pro bezpečné přihlašování do účtů PlayStation pomocí přístupových klíčů – passkeys. Tato inovace přichází v době, kdy digitální bezpečnost nabývá na významu, a představuje významný krok ve snaze o posílení ochrany údajů uživatelů.

Sony posiluje bezpečnost pro přístup k uživatelským účtům

Passkeys jsou relativně novým konceptem a zatím nejsou dostupné pro všechny účty, ale postupně se začínají rozšiřovat. Tato technologie je již známá uživatelům produktů společnosti Google, včetně služby Gmail, kde byla implementována jako součást jejich bezpečnostních opatření. Sony se nyní připojuje k tomuto trendu, přičemž podpora pro passkeys v systému PlayStation je novinkou, která byla zpozorována pouze na severoamerickém účtu podpory PlayStation.

Passkeys zásadně mění způsob, jakým se uživatelé přihlašují ke svým účtům. Místo tradičního hesla uživatelé využívají biometrické údaje – jako jsou otisky prstů nebo rozpoznání obličeje. Tento způsob přihlašování je nejen pohodlnější, ale také poskytuje vyšší úroveň bezpečnosti, protože eliminuje potřebu pamatovat si heslo a chrání účet před neoprávněným přístupem.

Nicméně, jak se zdá, implementace passkeys může přinést některé technické problémy pro uživatele systému Android. Podle zpráv uživatelů na herním fóru ResetEra může nastavení přístupových klíčů pro účty PlayStation v systému Android vést k zablokování účtu. Naopak, uživatelé systému iOS hlásí hladký průběh bez větších problémů. Vzhledem k těmto potížím by uživatelé Androidu měli zvážit opatrnost při nastavování passkeys na svých zařízeních.

V mezičase je důležité, aby si uživatelé PlayStation udržovali vysokou úroveň bezpečnosti svých účtů prostřednictvím dvoufázového ověření. Toto ověření přidává další vrstvu ochrany k tradičnímu heslu a je silným nástrojem v boji proti neoprávněnému přístupu. Sony doporučuje všem uživatelům, aby si pro svůj účet PSN nastavili dvoufázové ověření co nejdříve, aby tak zvýšili bezpečnost.

Zdroj: androidheadlines.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat