Oblíbený prohlížeč DuckDuck Go přináší integrovanou synchronizaci hesel

Oblíbený prohlížeč DuckDuck Go přináší integrovanou synchronizaci hesel
2024-02-16T18:00:26+02:00
• 16. 2. 2024

Zdroj: Search Engine Journal

DuckDuckGo přidal do svého prohlížeče, který se zaměřuje především na ochranu soukromí, novou funkci „Synchronizace a zálohování“, díky níž budou hesla, záložky a oblíbené položky ve všech vašich zařízeních zachovány – bez nutnosti si zakládat účet. V souladu se svým zásadami, že vás prohlížeč DuckDuck Go nebude sledovat ani shromažďovat vaše údaje, společnost uvádí, že data opatřena jsou opatřena šifrováním end-to-end a že „k vašim údajům nebude mít nikdy přístup“.

Prohlížeč DuckDuk Go získává užitečnou funkci

DuckDuckGo uvádí, že data by se měla synchronizovat „ve většině zařízení se systémem Windows, Mac, Android a iPhone“, včetně dat importovaných z prohlížečů, jako je Chrome. Nastavení synchronizace zahrnuje naskenování kódu QR, pokud používáte mobilní zařízení, nebo zadání ověřovacího kódu, pokud používáte počítač. Podle DuckDuckGo můžete také nastavit zálohování a synchronizaci jednotlivých zařízení. Stejně jako u ověřovacích aplikací vám prohlížeč poskytne PDF s kódem pro obnovení, který můžete použít k vytvoření šifrovacího klíče, abyste se dostali ke svým datům, pokud se s vašimi zařízeními něco stane.

DuckDuckGo Browser Update Recovery Code 1440x810x

Zdroj: The Verge

Tím je ošetřena jedna z hlavních překážek přechodu na prohlížeč DuckDuckGo z prohlížeče, který využívá vaše data pro své vlastní účely, jako je například Chrome. Je snadné říct, že chcete používat prohlížeč respektující soukromí, ale hesla jsou stále to nejcitlivější a bezpečnostní situace na internetu vyžaduje, aby každé z nich bylo zcela jedinečné. Správci hesel jsou užiteční, ale s touto aktualizací už nemusíte k DuckDuckGo připojovat externího správce hesel, pokud chcete, aby se vaše hesla synchronizovala. DuckDuckGo však stále zatím nepodporuje klíče – tzv. PassKeys a vzhledem k tomu, že v nepříliš vzdálené budoucnosti mají reálnou šanci nahradit stávající hesla, má společnost stále co dělat, aby mohla konkurovat prohlížečům jako je Google, Edge nebo Safari. Každopádně se jedná o užitečnou novinku, která dělá tento prohlížeč zase o kus užitečnějším.

Zdroj: theverge.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat