X (Twitter) spouští možnost volání, i video hovory aktualizováno

X (Twitter) spouští možnost volání, i video hovory [aktualizováno]
2024-01-19T16:30:31+02:00
• 19. 1. 2024

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizováno 19. 1.

Až po skoro třech měsících přichází možnost volání do aplikace X pro Android. Funkce je dostupná nějakou dobu pro iOS. Novinka by se měla objevit ve vaší aplikaci již nyní skrze oznámení, přes které se můžete dostat do nastavení. V tuto chvíli se ale jedná o částečně omezenou funkci. Zatímco hovor může přijmout kdokoliv, zahájit ho může jen uživatel s placeným účtem.

Screenshot 20240119 040303 1080x2400x

Zdroj: Dotekomanie.cz

V nastavení lze zvolit, kdo vám může zavolat. Nemusíte se obávat, že by vám jen tak někdo zavolal. Primárně jsou povoleny hovory od kontaktů a od lidí, které sledujete. Můžete si navíc zapnout hovory od ověřených uživatelů, ale tato možnost je primárně vypnuta.

Screenshot 20240119 040337 1080x2400x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Původní článek 26. 10.

Elon Musk dříve uvedl, že na X bude umožněno volání mezi uživateli v rámci soukromé konverzace. Sice společnost jen uvedla několik zmínek na svém profilu, ale zatím nezveřejnila kompletní informace. I tak se začíná funkcionalita objevovat u uživatelů.

Volání na X

Někteří uživatelé získávají možnost aktivace telefonování, přičemž jsou dostupné i video hovory jeden na jednoho. Zatím tedy není možnost skupinového volání. Samotná funkce se objevuje sporadicky a není ani jasné, jestli je nutné mít Premium či nikoliv. Na tyto detaily si budeme muset počkat.

Dostupnost funkce se dá zjistit otevřením aplikace. Pakliže se vám objeví informace o dostupnosti, můžete si ji aktivovat, respektive nastavit. I v tomto případě lze zvolit, kdo vám může zavolat. Lze nastavit, jestli vám mohou volat uživatelé, které sledujete, případně kontakty z vašeho adresáře, případně ověření. Lze vybrat jednotlivé skupiny. Ukázku video hovoru můžete vidět níže, jde o verzi pro iOS.

Pro zavolání někomu stačí jít do konverzace a v horním pravém rohu kliknout na ikonu telefonu. Zde si vyberete, jestli se má jednat o běžný hovor nebo video. Lze přepínat kamery, deaktivovat kameru nebo mikrofon, případně ztlumit hovor. Více funkcí zatím není k dispozici.

Zdroje: 9to5mac.com, techcrunch.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat