Série Galaxy S24 – unikají rendery a datum předobjednávek aktualizováno

Série Galaxy S24 – unikají rendery a datum předobjednávek [aktualizováno]
2023-12-21T08:00:36+02:00
• 21. 12. 2023

Galaxy S23 Ultra; zdroj: Dotekománie

Aktualizováno 21. 12.

Ještě před koncem roku zde máme ukázku v podobě renderů některých modelů nadcházející série Galaxy S24. Vlevo je varianta Ultra, vpravo pak základní model. Mělo by se jednat o kompletní nabídku barevných kombinací.

Samsung Galaxy S24 Ultra render 1024x471 1024x471x Samsung Galaxy S24 renders 1024x708 1024x708x

Zdroj: androidheadlines

Kromě toho @evleaks zveřejnil animaci ukazující chystaný odpočet společnosti Samsung, kde se klade důraz na AI, tedy využití prvků umělé inteligence u nových mobilů. Navíc poslední informace, že by předobjednávky měly začít již 17. ledna a následný prodej ke konci měsíce.

ezgif 3 6412211dd1 540x240x

Zdroj: @evleaks

Aktualizováno 24. 11.

Samsung představí již v lednu novou generaci top modelů S24. Zatím jsme měli k dispozici jen neoficiální informace, ale tentokrát zde máme údajné fotografie modelu Galaxy S24 Ultra. Pokud se potvrdí, že se skutečně jedná o tento smartphone, tak se pravděpodobně díváme na prototyp.

samsung galaxy s24 ultra live images 1080x1440x samsung galaxy s24 ultra live images 436 1080x1447x samsung galaxy s24 ultra live images 751 1080x1440x

Zdroj: slashleaks

Aktualizováno 5. 11.

Již se objevila spekulace, že by Samsung měl přejít také na titan, co se týče samotného rámečku. Nyní dochází k upřesnění a dle některých zdrojů bude mít jen model Galaxy S24 Ultra titanový rám. Ten bude kombinován s hliníkem. Mělo by se jednat o podobné použití jako u iPhonů. Samsung tak nečiní jen kvůli tomu, že tuto novinku nasadila konkurence. Údajně jsou ve hře peníze a použití této technologie bude ve výsledku levnější.

Aktualizováno 3. 11.

Samsung představil nové možnosti při focení a natáčení a zřejmě se dočkáme ještě několika novinek před uvedením série Galaxy S24. Nyní se ale objevují informace kolem samotného představení. Dle zdrojů má být událost naplánována na 17. ledna, přičemž hlavní keynote bude ve městě San Francisko. Do prodeje mají přijít všechny modely hned na začátku února. Samozřejmě si musíme počkat na zahájení marketingové kampaně, jestli se tyto informace potvrdí.

Aktualizováno 29. 10.

Již se objevily neoficiální rendery všech modelů, tedy Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra. Také zde máme náznaky i kolem specifikací, ale nyní se objevila jedna zajímavá informace od Park Yong-in, ředitele divize System LSI Business Division (CEO) společnosti Samsung Electronics. Ten uvádí, že v příštím roce Samsung zavede podporu pro satelitní komunikaci u mobilních telefonů, přičemž již nyní byly provedeny všechny nutné kroky. Je otázkou, jestli se nabídne zaslání SOS zprávy, obousměrná textová komunikace, nebo i volání. Na tyto informace si budeme muset počkat.

Aktualizováno 4. 9.

Do představení zbývá sice ještě nějaká doba, ale postupně se upřesňují specifikace jednotlivých komponent. Samsung zřejmě u verze Ultra použije jako hlavní foťák HP2SX, což má být optimalizovaná verze současného HP2. Nabídne stejné základní specifikace, tedy rozlišení 200 MPx ( 1/1.3 „,0.6μm). Zřejmě se dočkáme vylepšeného ostření, konkrétně Super Quad Phase Detection.

Aktualizováno 31. 7.

Sice do představení nových top modelů od Samsungu zbývá ještě několik měsíců, tak se postupně objevují nejrůznější náznaky výbavy. Prvně rendery očekáváme až za pár týdnů, ale mezitím zde máme benchmark výkonu modelu SM-S926U, což by měla být americká verze Galaxy S24+. U ní bude pravděpodobně použit Snapdragon 8 Gen 3 s maximální taktovací frekvencí 3,3 GHz, jak ukazují výsledky benchmarku prototypu. Stále ale není jasné, jestli na evropský trh dorazí verze s procesorem Exynos.

Samsung Galaxy S24 Plus US Version SM S926U Geekbench 608x821x

Zdroj: gizmochina (se souhlasem)

Aktualizováno 15. 7.

První informace o nových bateriích u nadcházející série Galaxy S se objevily před pár měsíci. Nyní zde máme doplnění. Dle zdrojů lze očekávat u Galaxy S24 Ultra také značné zrychlení nabíjení. Samsung by mohl nabídnout 65W technologii. Kapacita by měla být 5000 mAh. Zatím se ale ještě neví, jestli těmito novinkami bude vybaven u Galaxy S24+. U základního modelu bude použita běžný technologie baterií, i se nabídne pomalejší nabíjení.

Původní článek 25. 4,

Uvedení špičkového telefon Samsung Galaxy S24 Ultra je ještě daleko, dočkat bychom se ho měli zhruba za deset měsíců, nicméně se již objevují úniky kolem technických specifikací, které s ohledem na třídu, ve které se tento smartphone pohybuje, budou špičkové.

Samsung Galaxy S24 Ultra by mohl získat baterii nové generace

Nejnovější zprávy říkají, že by Galaxy S24 Ultra měl obdržet baterie nové generace. Korejská divize SDI společnosti Samsung má na starost výzkum a vývoj baterií. Podle dostupných informací se výzkumníci snaží přenést technologii skládané baterie, která se používá v odvětví elektromobilů, do mobilních telefonů. V podstatě se ani tak nejedná o změnu chemického složení baterií, ale spíš to, jak jak jsou bateriové články uspořádány za účelem dosažení vyšší hustoty, ušetření místa a tím tak navýšení kapacity.

gsmarena 001 1200x900x

Zdroj: GSM Arena

Například automobilka Audi u elektromobilu Q8 e-tron tuto technologii použila, aby dosáhla vyšší kapacity baterie. Podle zprávy to vypadá, že použitím této technologie by bylo možné u mobilních telefonů dosáhnout navýšení kapacity baterie až o 10 %. Není jasné, zdali tento krok nutně bude v případě Galaxy S24 Ultra znamenat navýšení kapacity, nebo jen zmenšení velikosti baterie, čímž by v těle telefonu vznikl prostor pro další komponenty, nebo by bylo možné vyvinout kompaktnější telefon.

Zdroje: gsmarena.com, phandroid.com, gizmochina.com, twitter.com, phonearena.com, gizmochina.com, gsmarena.com, slashleaks.com, androidheadlines.com, fonearena.com, twitter.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat