Telegram přidává další novinky, k dispozici je i Thanos efekt

Telegram přidává další novinky, k dispozici je i Thanos efekt
2023-12-01T09:35:51+02:00
• 1. 12. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

Každou chvíli se dočkáme nové várky vylepšení a novinek u komunikační platformy Telegram, která dnes není jen obyčejnou službou pro posílání chatů. I tentokrát se firma soustředila na dočasné příběhy, ale novinky se najdou i v jiných částech.

Telegram vylepšuje citace, práci s odkazy a se Stories

Novinky nejen u Stories

První novinku, kterou zmiňuje společnost, je seznam podobných kanálů. Ten se zobrazí v případě, že se do nějakého přidáte. Zobrazují se jen veřejné. Jde sice o malé rozšíření, ale může napomoci v lepším zapojením uživatelů. Podstatnější vylepšení je asi pro ty, kteří si oblíbili dočasné příběhy. Nyní můžete přesdílet příběh a současně do něj připojit své vlastní video. Klidně můžete vložit i další obsah jako text a audio. I zde platí, že přesdílení je možné jen u těch příběhů, které jsou veřejné pro všechny.

Mezi drobnější funkce patří možnost změnit barvu profilu, současně je zde i možnost přidání ikon, ale funkce je omezená pro platící. Na druhou stranu lze zvolit tapetu chatu, ale jen platící tak mohou učinit na obou stranách. Telegram také mění trochu možnost přepisu hlasu na text. Nově i neplatící mohou využít tuto funkci, ale jen pro dvě hlasové zprávy za týden.

Dočkali jsme i zobrazování statistik pro dočasné příběhy u kanálů, díky čemuž mohou vidět i samotné zapojení a kromě počtu zhlédnutí se dozví počet srdíček a přesdílení. K dispozici jsou i grafy. U kanálů došlo také ke změně rozhraní pro reakce na zprávy, přičemž si také mohou vybrat svůj vlastní set emoji. Jedna novinka se týká formátování, zejména si ji oblíbí vývojáři, jelikož aplikace podporuje i správné zobrazení zdrojového kódu.

7cc67dafa7eb6879e1 1080x1080x

Zdroj: Telegram

Aplikace si nově také zapamatuje volbu u témat v kanálech. Dočkali jsme u iOS verze i efektu, který dostal pojmenování Thanos (postava ze známé série Avengers). Jde v podstatě o mizení zpráv, kdy dojde k rozložení na jednotlivé pixely a následné zmizení.

Zdroj: telegram.org

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat