T-Mobile otevírá Apple Watch Connection i pro roaming

T-Mobile otevírá Apple Watch Connection i pro roaming
2023-12-11T15:00:35+02:00
• 11. 12. 2023

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekománie

Mobilní operátoři nemohou některé služby jen tak zavést, zejména pokud jde o nutnou spolupráci s výrobcem. To byl i případ podpory hodinek od Applu s připojením k mobilní síti. Nyní již podporuje tuto funkci Vodafone v rámci OneNumberO2 přes službu Chytré hodinky, ale prvním byl T-Mobile. Ten nyní jako první představuje další rozšíření.

Apple Watch Connection i v rámci roamingu

Mít hodinky od Applu připojené k mobilní síti není tak jednoduché z pohledu operátora. Je nutná spolupráce se samotným výrobcem. Asi až nyní se podařilo vyjednat správné podmínky a dodržet nastavení pro zavedení této služby i v rámci roamingu.

„Služba Apple Watch Connection (AWC) umožňuje využívat na hodinkách Apple Watch stejné telefonní číslo, jaké zákazník používá s iPhonem. Hodinky pak fungují samostatně, i když je telefon vypnutý nebo mimo dosah, a nevyžadují propojení. T-Mobile spustil AWC v říjnu roku 2021 jako první mobilní operátor v ČR a nyní službu začne nabízet také v rámci roamingu. Zákazníci tak nemusí mít iPhone nestále u sebe a na lyžování, běžky nebo běh po pláži jim bude stačit nosit na ruce hodinky,” dodává Otakar Mráz, manažer rozvoje mobilních sítí T-Mobile.

Novou službu si mohou zákazníci tohoto operátora aktivovat od dnešního dne u hodinek Apple Watch Series 9, Apple Watch Ultra 2, Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8, Apple Watch Series 7, Apple Watch Series 6, Apple Watch Series 5, Apple Watch SE a Apple Watch SE (1. generace).

T M AWC roaming 1280x720x

Zdroj: T-Mobile

Je zde ale podmínka, aby klient měl iPhone minimálně s verzí iOS 17.2 a hodinky musí mít watchOS 10.2. V zahraničí ale budou zpravidla fungovat jen na LTE sítích.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat