Samsung se pochlubil technologií Zoom Anyplace, zřejmě pro Galaxy S24

Samsung se pochlubil technologií Zoom Anyplace, zřejmě pro Galaxy S24
2023-11-03T09:35:38+02:00
• 3. 11. 2023

Zdroj: Samsung

Společnost Samsung patří mezi lídry v oblasti smartphonů a technologií. Ostatně jako jedna z mála firem si může většinu komponentů vyrobit sama, jen ne vždy je vše lepší než od konkurence. V tomto případě myslíme procesory. Samsung si dal pauzu, ale v dohledné době se máme dočkat návratu. I tak zde máme několik informací, které asi budou upřednostňovat konkurenční řešení.

Jen se Snapdragonem?

Samsung již nějakou dobu nabízí 200MPx senzory pro mobily, přičemž se plánují i takové modely, které nabídnout vyšší rozlišení. U současné generace se navíc nabízí technologie jako Zoom Anyplace. Samsung se pochlubil, jak novinka funguje. V podstatě budete moci digitálně přiblížit jakékoliv místo při nahrávání videa, přičemž si zachováte 4K rozlišení. Dokonce je zde i možnost sledování objektu.

Jak jde vidět na videu níže, s technologií Zoom Anyplace a možností sledování nebudete muset hýbat s mobilem, abyste měli perfektní záběr, o vše se postará mobil. Zde je ale jeden háček. Samsung uvádí, že nová funkce byla vyvinuta ve spolupráci s Qualcommem, respektive se používá pokročilých možností nového procesoru Snapdragon 8 Gen 3.

Kromě toho se nabízí technologie End-to-End (E2E) AI Remosaic, která slouží pro rychlejší zpracování fotografií a jejich vylepšení. Stará se o paralelní zpracování dat, což má mít za výsledek rychlejší a kvalitnější úpravu snímku. Ve výsledku z toho budou benefitovat uživatelé, kteří budou moci pořizovat více snímků bez nutnosti čekání na zpracování.

Je ale otázkou, jestli se tyto novinky objeví jen v mobilech s procesory od Qualcommu, nebo má Samsung nějaké řešení i pro ty, co budou vybaveny procesory z jeho dílny, tedy mají Exynos procesory.

Zdroj: Tisková zpráva

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat