Google představuje čtvrtletní novinky, nejvíc dostane Pixel 8 Pro

Google představuje čtvrtletní novinky, nejvíc dostane Pixel 8 Pro
2023-12-06T19:35:38+02:00
• 6. 12. 2023

Zdroj: Google

Google dokáže do Androidu přidat novinky skrze aktualizaci například Google Play Služeb, ale také se rozhodl vydávat čtvrtletní balíčky Quarterly Platform Release (QPR). Ty jsou zejména zaměřeny na smartphony Pixel, ale ty zpravidla dostanou novinky jako první, pak dojde k postupnému uvolnění některých funkcí pro ostatní mobily. Nyní zde máme první Android 14 QPR1.

Android 14 QPR1

Součástí Android 14 QPR1 jsou i nejrůznější opravy pro stávající Pixely. Co se týče novinek, hodně se zaměřil na Pixel 8 Pro, byť má v podstatě stejnou hardwarovou výbavu jako Pixel 8. Na Pro verzi se nově díky integraci Gemini. Majitelé tohoto mobilu mohou jako první využít nový AI model u sumarizace textu v rámci Diktafonu. Také se nabízí vylepšené chytré odpovídání v rámci klávesnice Gboard a nechybí vylepšení u foťáků. Například je nově k dispozici Video Boost s funkcí Night Sight. Díky tomu se nabídnou vylepšené barvy a omezení šumu. K dispozici je také timelapse video s Night Sight funkcí. Tato funkce je také dostupná pro Pixel 8.

Screenshot (24) 713x516x

Zdroj: Google

Došlo i na vylepšení u Pixelu Fold, kde se nabízí náhled fotografie na dalším displeji. Co je ale podstatnější, je možnost využití jakéhokoliv Pixelu 6 a novějšího jako webkameru při připojení přes USB kabel k počítači či notebooku. U focení dokumentů jsme se dočkali nového nástroje pro vymazání šmuch a jiných vad.

Pixel 8 Pro Receipt beforeafter width 1000format webp 1000x967x

Zdroj: Google

Další podstatnou funkcí, je režim Opravy. Něco podobného se nabízí u mobilů od Samsungu. V podstatě jde o přepnutí mobilu do speciálního módu, v rámci kterého může servis provést zásahy a otestovat funkcionalitu, přičemž nemají přístup k osobním datům.

Screenshot (25) 392x735x

Zdroj: Google

Jedna novinka se nabízí i u hodinek, respektive je můžete využít k odemčení mobilu. Zde je ale funkce omezena jen na Pixel Watch. Dočkali jsme se i nového widgetu kombinujícího čas a počasí.

Pixel 8 Pro Weather SidebySidewidth 1000format webp 1000x959x

Zdroj: Google

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat