Chatbot Bard od Google dokáže sledovat YouTube

Chatbot Bard od Google dokáže sledovat YouTube
2023-11-29T11:35:16+02:00
• 29. 11. 2023

Zdroj: neowin

Zatímco Microsoft se nedávno rozhodl změnit jméno svého generativního AI chatbota na „Pilot“, Google alespoň prozatím zůstává u jména „Bard“. A právě Bard získal během posledních týdnů několik zajímavých novinek.

Aktualizace Extensions

Jedna z nových funkcí je jakousi aktualizací rozšíření Google Bard Extensions spuštěného v září. Tato rozšíření umožňují, aby se Bard připojil k dalším aplikacím a službám od Google, a to pochopitelně včetně YouTube. Nyní tedy Bard dokáže získávat z YouTube informace, které může následně použít v konverzacích, které s ním vedete.

Porozumění videím z YouTube

Na oficiální stránce týkající se aktualizace Barda je uvedeno:

„Děláme první kroky k tomu, aby byl Bard schopen porozumět videím na YouTube. Pokud například hledáte videa o tom, jak vyrobit dort s olivovým olejem, kolik vajec je potřeba na recept z prvního videa. Chápeme, že si přejete větší míru zapojení do YouTube videí. Proto jsme přidali nové funkce do YouTube Extension tak, aby byl Bard schopen pochopit některá videa, a mohl tak vést lepší konverzace o jejich obsahu.“

Rovnice, věková hranice a kyberzločin

Kromě toho získal Bard minulý týden několik dalších novinek. Mezi ně patří „vysvětlení krok-za-krokem“ ohledně řešení matematických rovnic. Další novou funkcí je schopnost vytvářet grafy, a to buď z libovolných dat zadaných uživatelem, nebo z tabulek, které sám Bard může vytvořit během konverzace.

Google také snížil minimální požadovaný věk pro použití Barda, v některých zemích až na 13 let (v ČR je hranice 15 let). Společnost také oznámila, že podnikne kroky proti dvěma kyberzločineckým skupinám, které zneužívaly jméno Bard k podvodům. Mimo jiné přesvědčovali uživatele, že je nutné si stáhnout aplikaci Bard, přičemž se jednalo o nebezpečný malware.

Zdroj: neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Petr Hlávka

Narodil se velmi mlád a zatím je stále ještě naživu. Už v dětství ho přitahovaly bity a bajty: od programovatelné kalkulačky, přes C64, MS-DOS a Windows pak (téměř proti své vůli) doputoval do univerza jménem Apple - a už v něm zůstal.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat