Apple Watch 10 by mohly přijít s monitoringem krevního tlaku a spánkové apnoe

Apple Watch 10 by mohly přijít s monitoringem krevního tlaku a spánkové apnoe
2023-11-08T16:35:36+02:00
• 8. 11. 2023

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekomanie.cz

Jsou to dva měsíce, co Apple představil nejnovější model svých chytrých hodinek Watch 9 a již se objevují spekulace a zprávy o tom, s čím novým by mohla dorazit 10. generace, která bude jubilejní. Novinky by se pravděpodobně měly odehrát na poli schopnosti měřit další klíčové zdravotní funkce.

Apple Watch 10 budou lepší

Agentura Bloomberg je známá tím, že se vydává na průzkumy za účelem zjistit co nového budoucí produkty Apple přinesou. Nyní se zaměřila právě na další generaci Apple Watch, která příští rok dorazí s kulatou číslicí 10. Jak již napovídá jubilejní číslice, Apple se bude snažit přinést hodinky, která nabídnou něco nového, co je opět posune vpřed a vylepší schopnost konkurovat.

Apple Watch Series 9 21 6000x3368x

Apple Watch Series 9; zdroj: Dotekomanie.cz

Podle agentury Bloomberg by nové Apple Watch 10 mohly dorazit s možností měřit krevní tlak a také sledovat, zdali uživatel netrpí takzvanou spánkovou apnoe, díky čemuž hodinky rozšíří schopnost monitorovat komplexní zdravotní stav uživatele. Apple by v budoucno rovněž chtěl přijít s neinvazivním způsobem měření cukru v krvi na hodinkách Watch. Hodinky by měly využívat metody infračervené absorpční spektroskopie, která vysílá infračervené světlo skrz kůži mezi cévy a buňky a zpětně zkoumá světlo, které se odráží zpět a následně počítá koncentraci glukózy v krevním řečišti.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat