Uživatelé Androidu budou moci lépe propojit svá zařízení

Uživatelé Androidu budou moci lépe propojit svá zařízení
2023-10-05T13:35:24+02:00
• 5. 10. 2023

Zdroj: 9to5google (se souhlasem)

Google se snaží přinést co nejvíce funkcí, které nabídnou lepší propojení zařízení konkrétního uživatele, ale situace stále není dokonalá. Již nyní ale jde vidět pokročilejší funkce, jako je třeba Sdílení nablízko. Právě u této služby jde velmi jednoduše cokoliv sdílet na další zařízení bez nějakého složitého potvrzování nebo navazování propojení. Dokonce je k dispozici i aplikace pro Windows. Plánují se ale pokročilejší funkce.

Skupina zařízení

Google již jednou představil možnost sdílení připojení k internetu, ale tehdy se jednalo o funkci pro chromebooky, aby mohly jednoduše používat připojení z mobilního telefonu, a to na automatické bázi. Podařilo se ale zjistit, že se plánuje služba Skupina zařízení. Dokonce máme k dispozici i první snímky obrazovek díky aktivovaným částem kódu.

Konkrétně si budete moci propojit svá zařízení, která používáte. Klidně se může jednat o skupinu mobilů, tabletů a dalších zařízení. Bude vyžadován proces nastavení, ale následně se vám odemknou některé funkce. Nabízí se zde právě zmiňované sdílení připojení k internetu. Pokud tedy například jeden mobil přijde o připojení na WiFi nebo k běžnému mobilnímu připojení, tak bude moci skrze tuto službu čerpat připojení z jiného vašeho mobilu, pakliže bude dostupné.

android device groups 3 720x1600x android device groups 1 720x1600x

Zdroj: 9to5google

Také se nabídne možnost sdílení video hovorů. Na hlavním zařízení, které aktuálně používáte, můžete zahájit video hovor, a na dalším jej klidně sledovat, pakliže to bude nutné. Následně budete moci na druhém zařízení klidně i pokračovat. Tento scénář si můžeme představit i v případě mobilu a tabletu. Na mobilu zahájíte video hovor a pak můžete plynule přejít a přepnout hovor na tabletu bez nutnosti přerušování. Zde ale bude nutné, aby aplikace podporovaly tuto novinku.

Možná Google chystá i další funkce, ale budeme si muset počkat na oficiální představení. Zřejmě se snaží nabídnout co nejplynulejší používání zařízení bez nutnosti přerušování činností.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat