Čtvrtletní porce novinek pro Android

Čtvrtletní porce novinek pro Android
2023-10-05T09:35:20+02:00
• 5. 10. 2023

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Google představil nové smartphony Pixel a také jsme se dočkali chytrých hodinek druhé generace. Současně s těmito hardwarovými novinkami přichází stabilní verze Androidu 14, ale zatím si budeme muset počkat na výrobce, až začnou rozesílat první aktualizace. Google přináší čtvrtletní balíček novinek pro Android, který není určen jen pro Pixely.

Hlavně pro Pixely

První novinkou, kterou společnost prezentuje, je nové prostředí samotné aplikace pro focení na smartphonech Pixel. Zde došlo na přeuspořádání ovládacích prvků, kde je asi nejpodstatnější přesunutí přepínání mezi focením a natáčením do spodní části. I tlačítko nastavení se nachází ve spodní části displeje. Také se pochlubil novými možnostmi přizpůsobení vzhledu systému. Jsou k dispozici nové vzhledy hodin i nová témata, například monochromatické.

Pixel 8 Camera 532x1080x Pixel 8 Monochrome side by side width 1000format webp 1000x939x

Zdroj: Google

Aplikace pro překlady se dočkala lepšího využití na ohebných smartphonech. Konkrétně jde využít všechny displeje současně, takže můžete psát text a na vnějším panelu se zobrazuje překlad. Bohužel je novinka k dispozici jen na Pixel Fold, ale očekáváme, že později dojde k rozšíření na další zařízení jiných výrobců.

Pixel Fold Dual Translate innerswidth 1000format webp 1000x1000x Pixel Fold Dual Translate outerswidth 1000format webp 1000x1000x

Zdroj: Google

Zatím jen na Pixel smartphonech došlo k vylepšení práce s RAW snímky, respektive má být jednodušší otevírání snímků pro editování v podporovaných editorech. Podstatnější vylepšení se dočkal USB C port, který nově může identifikovat, jestli kabel nabíjí pomalu nebo vůbec. Systém zobrazí patřičné varování nebo jen informaci. S tím je také spojeno vylepšení u spořiče energie, která má nabídnout více informací o aplikacích, které odebírají více energie.

Nezapomnělo se na tablety, tedy v tomto případě na Pixel Tablet. Ten dostává upravený dětský režim s jednodušším ovládáním.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Josef Zvolanek

5. 10. 2023, 10:28

Na Pixel 7 pro už dnes ráno 5.10 přišla aktualizace ????

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat